ADO Den Haag vrouwen sluit competitie af met 2 – 0 winst tegen Excelsior Rtd. vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zondagmiddag in het Bingoal Stadion de laatste competitiewedstrijd met een 2 – 0 overwinning afgesloten tegen de vrouwen van Excelsior Rotterdam. Bij rust had de tweevoudig doelpuntenmaker Liz Rijsbergen de stand al op 1 – 0 gebracht.

In het teken van afscheid

Naast Sjaak Polak namen er na de wedstrijd nog een aantal speelsters afscheid van de Haagse aanhang.

1e Helft

In deze helft had de thuisploeg diverse grote kansen om met een stand van minimaal 5 – 0 de kleedkamer op te zoeken. Uit een reeks hoekschoppen mikte Lobke Loonen over. Lysanne van der Wal (paal) en Liz Rijsbergen (net naast) scoorden op miraculeuze wijze niet. Knap weggestoken door Chloé Vande Velde zag Rijsbergen een zeker lijkend doelpunt voorkomen worden door ex- ADO doelvrouw Isa Pothof. Een inzet van ex-Excelsior speelster Daniëlle Noordermeer werd vervolgens van de doellijn gehaald en een inzet van de vroeg ingevallen,  Jill van den Ende voor Nikki IJzerman, werd opnieuw knap gekeerd door Pothof in het doel van de bezoekers.

Bevrijdende treffer

Uiteindelijk was het Liz Rijsbergen die na ruim een half uur met een schot van zo’n dertig meter er wel in slaagde om Pothof te passeren (1 – 0) waar 100% kansen binnen het vijf meter gebied niet werden verzilverd.

Meer kansen

In de laatste tien minuten voor de rust waren ook grote kansen niet besteed aan Loonen, van den Ende en Louise van Oosten waardoor de thuisploeg met een magere 1 – 0 de kleedkamer opzocht.

2e Helft

Na de onderbreking gingen de vrouwen van Polak driftig op zoek naar meer doelpunten. Al na zeven minuten lag de 2 – 0 in de touwen. Rijsbergen werd goed aangespeeld door Loonen waarna de in Leiderdorp geboren Rijsbergen, die de Rotterdamse defensie van zich afschudde middels een pirouette. de tweede treffer liet noteren. Ondanks dat er daarna nog diverse kansen te noteren vielen bleef de score op 2 – 0 steken.

Ilham Abali

Drie minuten voor tijd mocht Ilham Abali nog haar opwachting maken na een periode van drie jaar blessureleed, operaties en revalideren.

Bloemen

Na afloop van deze laatste wedstrijd werd er met een bloemetje en mooie woorden afscheid genomen van trainer Sjaak Polak en een aantal speelsters (zie apart artikel op deze site).

ADO Den Haag – Excelsior Rotterdam :  2 – 0  (1- 0)

Scoreverloop : 34e min. 1 – 0 Rijsbergen, 52e min. 2 – 0 Rijsbergen

Gele kaarten : v.Oosten (ADO Den Haag),  Breewel,v.Vliet, de Keijzer (Excelsior Rtd.)

Scheidsrechter : Giovanni Verhoeve

Toeschouwers : 852

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Vonk (69/Stoop), Noordermeer, Nelemans, Raaijmakers, Vande Velde (87/Abali), Rijsbergen (87/Viehoff),Loonen(70/Susanna), IJzerman (7/v.d.Ende), Van Oosten, van der Wal

Opstelling Excelsior Rtd. : Pothof, Ridder, Kleine, v.Goch (77/Mol), Breewel  (64/Groenewegen), Hendriks, Udink(64/ Aurélio Coelho), Piqué (90/Helderman), v.Vliet, v.d.Born, de Keijzer (77/Gumbs)

Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s : Ashton Tokromo