HRC speelt om het Landskampioenschap

Nadat de Kraaien vanaf het terras het nieuwe HRC clublied zongen, alle denkbare blauw-oranje vuurpotten waren afgestoken en onze Toss Turven de bal op de middelijn legden, startte HRC in zo’n beetje de sterkst denkbare opstelling. Ons thuisteam verwachtte een close match en was gebrand op het pakken van ieder puntje. Dus kickte David Weersma in 2de de eerste penalty op de palen: 3-0. In de 8ste minuut herhaalde hij dat kunstje (6-0) en in de 16de minuut was het Amir Rademaker die na een mooie site step het ovaal achter de lijn bracht. De conversie wist David weer tussen de palen te laten te verdwijnen en daarmee stond Den Haag lekker los: 13-0. Maar in de 24ste moest Den Haag het – ten gevolge van geel – met een man minder doen. Het verschil tussen beide teams was klein en dus was dat de opmaat naar de onvermijdelijke try van ‘t Gooi. De conversie was ook goed (13-7). In de 31ste minuut wist David Weersma echter weer wat punten te sprokkelen middels een dropgoal 16-7 en in  35ste minuut liet Siem Noorman het bord (zonder conversie) naar 21-7 te laten oplopen. Vlak voor rust volgde er nog een Haagse try met conversie zodat de teams met 28-7 de rust in gingen.

Gooi was echter net zo goed voor een finaleplek gekomen. Met de wind in de rug brachten ze het ovaal in de 8ste minuut na rust achter de lijn. En hoewel de conversie werd gewist was de wel aansluiting daar: 28-12. 2 minuten later liep HRC – ondanks de zware  druk van de bezoekers – nog iets verder uit, want de penalty kick voor HRC verdween tussen de palen: 31-12. Vanaf dat moment beukte ‘t Gooi permanent op de Haagse verdediging in. De Haagse muur liet in de 14de minuut nog een gat vallen en Gooi scoorde een nieuwe try zonder conversie (31-17).  Toen HRC nog een keer geel voor de kiezen kreeg, profiteerde Gooi nogmaals (31-24). Met nog maar 1 try verschil moest HRC – nogmaals een man minder ten gevolge van weer 1x geel – alle zeilen bij zetten. Langs de lijn had het Haagse publiek het niet meer. Het eindsignaal was zeer welkom en werd met oorverdovend gejuich begroet. Eindstand 31-24: HRC is samen met RC Eemland FINALIST!