ADO Den Haag sluit mislukt seizoen af met 2 – 0 winst bij Jong AZ

ADO Den Haag heeft het seizoen 2022/2023 vrijdagavond In Wijderworm afgesloten met een 2 – 0 overwinning bij Jong AZ. Bij rust hadden de Hagenaars al een 1 – 0 voorsprong door een kopbaldoelpunt van Thomas Verheydt uit een voorzet van Amir Absalem. De centrumspits sloot daarmee het seizoen af met 14 doelpunten en 6 assits. Na de thee bepaalde invaller Joël Zwarts één minuut voor tijd de eindstand op 0 – 2.

Afscheid trainers

Voor zowel Dick Advocaat als Maarten Martens  (foto AZ) stond deze wedstrijd in het teken van afscheid nemen als trainer van hun club.  

Zeven andere namen in de basis

In vergelijking met de laatste wedstrijd tegen FC Dordrecht (2 – 2, red.) stonden er zeven andere namen op het wedstrijdformulier. Hugo Wentges maakte na lang blessureleed weer zijn opwachting in het Haagse doel (11 november vorig jaar uit tegen Almere City viel hij geblesseerd uit). Ook Rodriguez, Werker, Absalem, Breinburg, Klas en Sleegers keerden teug.

Puntverlies tegen de nummer laatst en een na laatst bepalend voor missen Play-Offs

Puntverlies tegen de nummer 20 (Jong FC Utrecht) en de nummer 19 (FC Den Bosch) respectievelijk vier en vijf punten zijn achteraf bepalend geweest voor het niet bereiken van de Play-Offs. Met deze negen punten erbij waren de Hagenaar op de vijfde plaats geëindigd en dus bij de eerste acht in de eindrangschikking.

25 minder doelpunten bepalend voor mislukt seizoen

In vergelijking met vorig seizoen waarin wel de Play-Offs werd bereikt scoorde de Hagenaars liefst 25 keer minder wat de voornaamste oorzaak is waarom er nu geen nacompetitie voetbal in het Bingoal stadion te zien is. ADO eindigde vorig seizoen als 4e in de eindstand met 67 punten en de doelcijfers : 76 – 53. Dit seizoen werd afgesloten als 12e met 51 punten en de doelcijfers:  51 – 57.

Volgende week meer duidelijkheid over directie en ’trainer’

Vanuit Amerika (Bolt) is altijd gecommuniceerd dat na de laatste speelronde er meer duidelijkheid komt over wie de nieuwe directie gaan vormen of daar ook de naam van de nieuwe trainer als opvolger van Dick Advocaat tussenzit is niet 100% zeker.     

 Karakteristieken

Jong AZ – ADO Den Haag : 0 – 2   (0 – 1)

Scoreverloop :  32e min. 0 – 1 Verheydt, 89e min. 0 – 2 Zwarts

Gele kaarten :  Absalem (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Jesse Rozendal

Toeschouwers : 469

Opstelling Jong AZ : Westerveld, Esajas (74/Kewal), Engel (74/Berkhout), Goes (46/Twisk), Postma (55/Kwakman), Buurmeester, Schouten, Barasi, De Jong, Griffith (84/Reverson), Meerdink (46/Poku)

Opstelling ADO Den Haag : Wentges, Absalem, Kemper, Werker, Rodriguez, Klas (75/Wehrmann), Thomas, Breinbrug, Kishna, Verheydt (75/Bilate), Sleegers (45/Zwarts)

Redactie : Rob Blankenstein
Foto’s : ADOFans.nl en Twitter account AZ