HRC wint bij The Dukes

In Den Bosch liep het vandaag wat stroever dan gebruikelijk. The Dukes was er alles aan gelegen om de schade te beperken en dat HRC in de 10de minuut gele kaart in casseerde hielp ook niet. Overigens was het 2e wapenfeit van de eerste helft geel voor het thuisteam en was er tot de 33ste minuut een gelijke stand. Maar in die 33ste minuut kwam het ovaal vanuit de scrum bij Siem Noorman die de eerste try drukte. De conversie van Lorenzo Groos verdween keurig tussen de palen (0-7) en ook de penalty kick 7 minuten later was raak zodat HRC met een 0-10 voorsprong de rust in ging.

Er waren 3de minuten in de tweede helft gespeeld toen Björn Dolman zijn try meepakte. De conversie was echter is te kort (0-15). Toen er 5 minuten later een 2e geel voor The Dukes wordt getrokken reageerde Siem Noorman binnen de minuut met zijn 2e. De conversie ging niet tussen de palen door de straffe wind. 0-20. In de 11de minuut is het weer raak. Op wiens naam deze kwam is nog niet bekend maar de conversie was goed: 0-27. 10 minuten later wisten The Dukes de 0 van het bord te krijgen (zonder conversie) 5-27. En 7 minuten later volgde er nog een try van het thuisteam met conversie (12-27). En ook in de laatste minuut drukte Dukes nog een try die geconverteerd werd. Eindstand 19-27.