Geen finale in eigen huis voor ADO vrouwen, na verlies tegen PSV vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag zijn er niet in geslaagd om de finale te bereiken in het TOTO KNVB Beker toernooi die op Hemelvaartsdag in het Bingoal Stadion wordt afgewerkt. Zaterdagmiddag gingen de vouwen van trainer Sjaak Polak na een 0 – 2 ruststand op eigen veld uiteindelijk met 1 – 4 onderuit.

Mokerslag

De thuisploeg begon heel slecht aan de wedstrijd en keek na vier minuten al tegen een 0 – 1 achterstand aan na een kopbal van Laura Strik uit een voorzet van Esmee Brugts waarbij doelvrouw Barbara Lorsheyd van de Hagenaars niet echt adequaat ingreep. Nikki IJzerman en Liz Rijsbergen namen het Eindhovense doel hierna wel onder vuur, maar de indraaiende vrije trap van IJzerman ging net naast en Rijsbergen stuurde bal met een boog naast het doel van de Brabanders. De bezoekers bleven voor de rust de bovenliggende partij en dat resulteerde nog voor het half uur in de 0 – 2 via Zera Hulswit. Daniëlle Noordermeer had bijna wat terug gedaan uit een vrije trap van Rijsbergen maar zag haar kopbal geblokt worden. Aan de andere kant mocht de thuisploeg van geluk spreken toen een schot van Chimera Ripa op de paal belandde.

Scrimmage

Op slag van rust verzuimde de Haagse vrouwen de aansluitingstreffer te maken. Na een hoekschop van Rijsbergen en een kopbal van Wiëlle Douma werden achtereenvolgens inzetten van  Lobke Loonen, Lysanne van der Wal en Manon van Raay voor de doellijn weggehaald  mede doordat de schoten over de grond gingen in plaats van een poging hoog in het doel.

2e Helft

Nadat Polak in de eerste helft de falende Susanna na ruim een half uur al had vervangen door Kayra Nelemans, bracht de oefenmeester na de thee Louise van Oosten en Jill van den Ende in het veld. In tegenstelling tot voor de rust begon de ADO vrouwen nu wel strijdvaardig en gedreven aan de tweede helft en werd PSV direct onder druk gezet. Na een dieptepass van Nelemans zag Loonen haar inzet gestopt worden. Ook de kopbal van de jarige Pleun Raaijmakers uit een voorzet van Rijsbergen ging naast het doel van de bezoekers. Mogelijkheden voor Van den Ende en Rijsbergen leverden uiteindelijk niets op. Op jacht naar de aansluitingstreffer kwam Gina Viehoff als extra spits in het veld. Nauwelijks in het veld moest Viehoff toezien dat de Brabantse vrouwen een kwartier voor tijd het duel in het slot gooiden door de ingevallen Inessa Kaagman (0 – 3). De thuisploeg bleef zoeken naar de tegentreffer en vijf minuten voor tijd wist Viehoff uit een hoekschop van Rijsbergen  de 1- 3 aan te tekenen. Bepaald pech hadden Van den Ende en Raaijmakers dat een kopbal van de eerste op de lat belandde en dat de afstandspoging van Raaijmakers ook op de lat uit een spatte. Dat invaller Fleur Stoit er in de extra tijd nog 1 – 4 van maakte was alleen nog van belang voor de statistiek.

ADO Den Haag – PSV Eindhoven : 1 – 4   (0 – 2)

Scoreverloop : 3e min. 0 – 1 Strik, 27e min. O – 2 Hulswit, 75e min. 0 – 3  Kaagman, 85e min. 1 – 3 Viehoff, 90+5 min. 1 – 4 Stoit

Gele kaarten : v.Raay( ADO Den Haag) , Smits, Kaagman (PSV Eindhoven)

Scheidsrechter : Teun van Pelt

Toeschouwers : 1.987

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Noordermeer, Douma (70/Viehoff), Raaijmakers, Vd.Velde (46/v.Oosten) v.Raay, Rijsbergen, Loonen, Susanna (33/ Nelemans); IJzerman, v.d.Wal (46/v.d.Ende)

Opstelling PSV Eindhoven : de Jong, Hendriks, Bross, Level, Brugts (90+3/Biesman), Worm, Smits(72/Stoit), Strik (73/Henschen), Koeleman, Hulswit, Ripa (69/Kaagman)

Foto’s: ADOFans.nl