Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PSV

Voor het derde jaar op rij staat ADO Den Haag Vrouwen in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. En net als in de finale van 2021 en de halve eindstrijd van vorig jaar is PSV de tegenstander. Beide duels eindigden in een Eindhovense zege. De eerste van drie bekerconfrontaties wisten de groengelen wel te winnen. In 2019 nam het elftal in de achtste finale na een 0-3 voorsprong, met doelpunten van Sharona Tieleman, Chasity Grant en Pia Rijsdijk, de strafschoppen beter dan de tegenstander.

PSV heeft de halve finale bereikt via zeges op Feyenoord (1-4) en Excelsior Rotterdam (5-0). De ploeg uit Brabant haalde vier van de afgelopen zes jaar de finale en won de beker in 2021 ten koste van ADO Den Haag Vrouwen. De Residentieclub staat na overwinningen op Wartburgia (2-5) en SC Heerenveen (2-0) al voor de negende maal in de halve finale. Vier keer werd deze overleefd, wat in 2012, 2013 en 2016 leidde tot het winnen van de KNVB Beker.

“We bereiden ons niet heel anders voor dan normaal gesproken,” zegt Daniëlle Noordermeer over de aanloop naar zaterdag. “De lading op deze bekerwedstrijd is natuurlijk wel anders vergeleken met een competitiewedstrijd. Je merkt dat de hele groep ernaar uitkijkt.”

De 23-jarige speelster is in haar debuutseizoen een vaste waarde in de Haagse defensie, die na FC Twente en Ajax het minst gepasseerd is. “Als team werken we er samen keihard voor om te zorgen dat we zo min mogelijk goals tegen krijgen. Vooral als laatste linie zijn we hier natuurlijk blij mee,” aldus de verdedigster. “Ik ben erg blij met mijn overstap naar ADO Den Haag Vrouwen. Hier kon ik gelijk van waarde zijn voor het team en heb ik mij verder kunnen ontwikkelen. Ik heb het erg naar mijn zin hier. En ik hoop dit debuutseizoen nog af te maken met een hoofdprijs.”

Een volgende stap in die richting is de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen PSV. Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge competitiewedstrijd in 1-1. “Ik verwacht dat we erg aan elkaar gewaagd zijn, zoals uit de vorige wedstrijd ook al is gebleken.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PSV wordt op zaterdag 15 april gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 15:30 uur. Tickets voor dit spannende bekerduel koop je hier

Tekst: Ivo Schimmel

Foto Marc Klaui/ADOfans