Die Haghe doet goede zaken bij SKF Veenendaal

Die Haghe hervatte afgelopen zaterdag de veldcompetitie met de uitwedstrijd tegen het als derde geplaatste SKF Veenendaal. Met 3 punten achterstand op dé favoriet KVS en 3 punten voorsprong op SKF, was het een belangrijke en spannende wedstrijd om in de race voor de hoofdprijs te blijven.

Na een succesvol zaalseizoen probeerden beide teams die lekkere flow mee het veld op te nemen. Die Haghe boekte thuis een ruime overwinning op SKF, dus de Veendendalers waren erop gebrand om zich voor eigen publiek te revancheren en de Kanaries op 1 punt te naderen.

Flow

Helaas kwam de enige flow de eerste 15 minuten uit de lucht, want een enorme stortbui bemoeilijkte het spel. Die Haghe was onvoldoende scherp, schoot geen deuk in een pakje boter en liet SKF onnodig het initiatief nemen in de eerste helft. Halverwege keken de Kanaries dan ook tegen een 7-4 achterstand aan.

Vertrouwen

Om het vertrouwen in het eigen spel en (scorend) vermogen te herstellen, liet coach Tim Abbenhuis zijn zoekende spelers de tweede helft strak in functie spelen. Dat pakte het jonge team heel professioneel op en toen er direct een paar doelpunten aan Haagse zijde vielen, begon Die Haghe weer in de wedstrijd te groeien. Al snel werd duidelijk dat SKF niet tegen een normaal functionerend Die Haghe opgewassen was. Na de gelijkmaker (10-10) kreeg en hield geel-zwart dan ook de overhand en speelde gedecideerd naar de uiteindelijke 11-14.

Stand

Geen geweldige wedstrijd dus, maar wel netjes de punten mee naar Den Haag! KVS vervulde zijn favorietenrol en won van Pernix, Die Haghe volgt dus op 3 punten en staat 5 punten los van de nummers 3: SKF en Dindoa.

Redactie en foto: Die Haghe