HRC Xtreme kampioen

RCT vs HRC Xtreme

Met flink wat zenuwen voor deze kampioenswedstrijd vertrokken de dames van Xtreme naar Tilburg. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien Tilburg de laatste wedstrijden allemaal won. Al snel bleek ook dat de Haagse dames nog even wakker moest worden, want de eerste try kregen ze tegen (7-0). Xtreme reageerde kort daarna met een try van center Larissa Hart en een rake conversie van Laura de Kempenaer. (7-7). Ook de andere Haagse center was op stoom; Noa Donkersloot drukte een try voor Xtreme. De kick van Laura de Kempenaer was weer raak en zo kwam Xtreme op voorsprong. (14-7). Het thuisteam gaf het niet op maar nummer 8 (Do Velema) wist, de bal uit een aanval van het thuisteam te stelen en passte deze af naar prop Montse die de volgende try maakte (19-7). Daarna was het de beurt aan de backs van Xtreme. Fly half Rebecca van Laar, wist de verdediging naar zich toe te trekken, zodat winger Jikke van Oss ruimte kreeg de bal te drukken (7-26). Nog voor de rust wist nogmaals center Noa Donkersloot door een aantal tackles heen te rennen en de laatste try van de eerste helft te drukken (7-31).

De tweede helft start met een try van winger Laura de Kempenaer. Na mooi samenspel drukte ze haar try die ook weer zelf door de palen kickte (7-38). Tilburg verloor wat energie en Do Velema, wist op kracht door tackles heen te rennen en de tweede try van de tweede helft te maken. Laura de Kempenaer raakte de conversie (7-45). Ook Xtreme haar frisse ingezette wissel Lisa Berding brak door de Tilburgse verdediging en maakte nogmaals vijf punten voor de Haagse dames. (7-50). Tilburg bleef ondanks het verloop strijden. Hun lijn speelde de bal uit, de snelle winger van het thuisteam brak door via de zijkant en maakte de laatste try van de wedstrijd. (14-50).

HRC Xtreme is door deze wedstrijd kampioen van de eerste klasse. Volgend seizoen maken zij hun debuut in de ereklasse.