HRC wint van ‘T Gooi

HRC kwam fel uit de startblokken, maar wist dat nog niet in score om te zetten. Het waren de heren van RC ‘t Gooi die in de 11de minuut met een penalty kick de eerste score op het bord brachten (0-3). In de 25ste minuut drukte Gooi ook nog een try en de conversie werd niet gemist (0-10). In 30ste minuut try wist Victor Huurman voor Den Haag aansluiting te creëren. De De conversie door David Weersma raakt echter de paal. 5-10

37ste minuut kreeg Gooi een penalty die ze raak kickte en waardoor de voorsprong wat verder werd vergroot kick 5-13. Maar HRC had al meermaals een net niet aanval en rook mogelijkheden. In de 40ste minuut brachten Niels Kuhn (try) en David Weersma (conversie) de achterstand terug tot 12-13. Daarmee gingen de teams de rust in.

Na rust kwam HRC weer fel uit de startblokken, maar David Weersma was niet perfect op schot en verzuimde in de 51ste minuut HRC met een penalty kick op voorsprong te brengen. toen ‘t Gooi in de 56ste minuut een gele kaart krijgt en HRC de penalty wel wist te verzilveren kwam eindelijk de verdiende voorsprong voor de Haagse op het bord: 15-13 deze werd verder uitgebouwd door een try van Siem Noorman (de conversie door David Weersma verdween tussen de palen 22-13) en een
penalty kick voor HRC van David Weersma (70ste minuut 25-13). ‘T Gooi wist in de 83ste minuut nog een geconverteerde try op het bord te brengen, maar dat bracht de winst niet in gevaar. Eindstand 25-20