Vos en Scholte nieuw trainersduo ADO Den Haag Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen heeft een nieuw trainersduo aangesteld. Stephan Vos en Alex Scholte nemen vanaf komende zomer het vlaggenschip onder hun hoede. Op dinsdagmiddag, 28 maart, zetten zowel Vos als Scholte in het Bingoal Stadion hun handtekening onder een tweejarig contract. Beide trainers zijn geen onbekende bij ADO Den Haag Vrouwen.Vos en Scholte nieuw trainersduo ADO Den Haag Vrouwen

Stephan Vos
Vos is vanaf de oprichting van de jeugdelftallen bij ADO Den Haag Vrouwen betrokken. Hij begon zijn carrière in Den Haag als hoofdtrainer van de MO14. Het eerste jaar werd Vos met deze talentvolle meidenploeg direct kampioen. Na de MO14 stroomde Vos door naar het Beloftenelftal van ADO Den Haag Vrouwen, waarvoor hij drie seizoenen verantwoordelijk was. Sinds afgelopen zomer fungeert Vos als assistent-trainer van de hoofdmacht.

Alex Scholte
Scholte is bij de vrouwentak van ADO Den Haag een trainer van het eerste uur. Vanaf 2007 maakte Scholte deel uit van de technische staf, die toentertijd onder leiding stond van Sarina Wiegman. In seizoen 2015-2016 bekleedde hij de functie van hoofdtrainer samen met Marcel Valk, dat jaar wisten de geelgroenen de KNVB Beker, in eigen huis, te bemachtigen. De periode die daarna volgde was Scholte verantwoordelijk voor het technisch management. Vanaf 2021 heeft Scholte, samen met Guijt, de verantwoording over de MO16.Vos en Scholte nieuw trainersduo ADO Den Haag Vrouwen

V.l.n.r.: Kees Punt (voorzitter ADO Den Haag Vrouwen), Alex Scholte, Stephan Vos en Annabel Toorenburg (technisch manager)

Toorenburg over de unieke aanstelling van het trainersduo: ‘’Stephan en Alex zijn voor mij de perfecte kandidaten voor ons eerste elftal. Scholte bezit een bak aan ervaring en is vanaf het begin bij ADO Den Haag Vrouwen betrokken. Vos is als jeugdtrainer doorgegroeid en heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Samen zijn zij betrokken bij alle ontwikkelingen en kennen zij het werkveld als geen ander. Beide heren bezitten het ADO-DNA, daarbij heb ik het volste vertrouwen dat deze mannen de stijgende lijn bij ADO Den Haag Vrouwen de komende seizoenen kunnen voortzetten.’’

Vos dankt ADO Den Haag Vrouwen, met in het bijzonder Toorenburg voor het vertrouwen en de ontwikkeling die hij afgelopen jaren door heeft mogen maken: ‘’In 2018 maakte ik de overstap naar de opleiding van ADO Den Haag Vrouwen als trainer van de MO14 door Annabel Toorenburg en Alex Scholte. Ik ben dan ook dankbaar dat ik het vertrouwen krijg van Annabel Toorenburg en Kees Punt, om vijf jaar later samen met Alex Scholte de verantwoording te krijgen over het eerste elftal. Ik ben ervan overtuigd dat we komend seizoen het team verder kunnen ontwikkelen om in de top van de Eredivisie mee te blijven doen.’’

“Ik ben daar beschikbaar waar de club vindt dat zij mij daar het hardste nodig hebben.’’, begint Scholte, die inmiddels vele functies binnen de club al heeft vervuld. ‘’Daarnaast kijk ik ernaar uit om met Stephan en de speelsters te gaan samenwerken. Ik hoop met mijn ervaring de verbindende factor te kunnen zijn op de route naar mooie successen.’’Vos en Scholte nieuw trainersduo ADO Den Haag Vrouwen

Fotografie: Richard de Vos