HRC Extreme ook te sterk voor Cheetahs

HRC Xtreme heeft tot nu toe alle wedstrijden in de competitie gewonnen en is vast van plan dit in het tweede gedeelte van de competitie volhouden te houden.

Afgelopen zondag stond de tweede wedstrijd tegen de Cheetahs gepland. De eerste 20 minuten van de wedstrijd leek dat voornemen – ongeslagen blijven – moeilijk want de Cheetahs hadden de overhand. Ze stonden dicht tegen de trylijn van Xtreme maar wisten er niet doorheen te komen. Toen de Cheetahs de bal vervolgens recht in de handen van Xtreme’s eigen ‘cheeta’ (center Noa Donkersloot) kickten, kon zij een sprint trekken en de eerste try van de wedstrijd drukken. Do Velema raakte de conversie. (7-0). In deze krappe voorsprong kwam de eerste helft geen verandering meer.

De Cheetahs waren overduidelijk sterker en groter in hun voorwaartsen. HRC Xtreme moest het dus hebben van de backlijn. Fullback Hannah van Beukering vond de gaten in de verdediging en rentde op haar beurt het hele veld over voor de eerste try van de tweede helft. Do Velema kickte hem weer tussen de palen (14-0). Vervolgens wisten toch ook de voorwaartsen van Xtreme dichtbij de trylijn van de Cheetahs te komen en was het Xtreme’s nummer 8, Do Velema die – na een penalty voor Xtreme – nog een try maakte (19-0). Daarna kwamen de Cheetahs toch weer gevaarlijk dicht bij het trygebied van Xtreme. Na een ‘22’ drop out ball wisten ze met een slimme ingezette ‘charge down’ een try te maken, gevolgd door een rake conversie. (19-7). Xtreme had inmiddels gemerkt dat het vooral op conditie aan ging komen en dat het makkelijker werd de gaten in de verdediging van de Cheetahs te gaan vinden. Het resultaat daarvan was een tweede try van Do Velema (24-7) en van Hannah van Beukering. Eindstand: (31-7).