Voorbeschouwing Feyenoord – ADO Den Haag Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen bevindt zich momenteel in goede vorm richting de confrontaties met topploegen die elkaar nu in rap tempo opvolgen. De eerste is een bezoek aan Feyenoord op vrijdag 24 maart. Beide ploegen ontmoetten elkaar viermaal eerder in de competitie. Één keer wonnen de groengelen en tweemaal werd het gelijk. Eerder dit seizoen won de Rotterdamse club in Den Haag met 0-2, mede dankzij een treffer van Pia Rijsdijk, die 34 competitietreffers in het groengele shirt achter haar naam heeft staan.

Na de winterstop heeft Feyenoord nog geen wedstrijd gewonnen. Een reeks van twee nederlagen en drie gelijke spelen hebben ervoor gezorgd dat de Rotterdamse club de aansluiting met de subtop is verloren. Met negentien punten uit vijftien wedstrijden staat het elftal op de zesde plaats. ADO Den Haag Vrouwen heeft na drie zeges zonder tegendoelpunt op rij zelfs weer volop zicht op de derde plaats. Met 26 punten uit vijfien wedstrijden staat de Residentieclub vierde, op verliespunten gelijk met nummer drie Fortuna Sittard. Als de ploeg van Sjaak Polak de tegenstander al de vijfde thuisnederlaag in de competitie op rij kan bezorgen, wordt de eigen winnende reeks weer met een wedstrijd verlengd.Voorbeschouwing Feyenoord – ADO Den Haag Vrouwen

Los van de huidige ongeslagen reeks zullen we op scherp staan en vol energie de strijd aangaan,” zegt Gina Viehoff. “We hebben vertrouwen in onze individuele kwaliteiten en in ons spel als collectief. Als we alert blijven en samen hard blijven werken, weet ik dat we het de aankomende tegenstanders erg lastig zullen maken.”

Dit seizoen staat de 18-jarige aanvalster regelmatig in het veld en vorig weekeinde speelde ze in de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen zelfs voor het eerst negentig minuten in het eerste elftal. Eerder dit jaar scoorde ze haar eerste competitiedoelpunt. “Ik heb immens veel geleerd en ben erg blij met de stappen die ik dit seizoen heb gemaakt, zowel tactisch als technisch. Mijn spel is volwassener geworden: aan de bal ben ik vaak simpeler maar effectiever, en zonder de bal begrijp en implementeer ik juist complexere concepten. Ik ben ook heel blij met mijn eerste doelpunt en de minuten die ik heb mogen spelen voor ADO Den Haag Vrouwen in de Eredivisie, en ik hoop dit in de toekomst uit te kunnen bouwen.”

Vrijdag wacht de confrontatie met Feyenoord, waartegen ze tijdens een oefentoernooi in Duitsland ter voorbereiding op het huidige seizoen nog het enige doelpunt scoorde. “Het wordt een wedstrijd met intensiteit en overtuiging van onze kant. Feyenoord is een gewaagde tegenstander, en we hebben veel zin in dit duel.”

De wedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 24 maart gespeeld op Sportpark Varkenoord, gelegen aan de Olympiaweg 280 in Rotterdam. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Richard de Vos