Feyenoord vrouwen weer te sterk voor ADO Den Haag vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag zijn er vrijdagavond niet in geslaagd om revanche te nemen voor de eerder dit seizoen gelden thuisnederlaag (0 – 2). Bij rust was er nog niet gescoord op Varkenoord in Rotterdam-Zuid.

Mutaties selectie

Trainer Sjaak Polak kon in Rotterdam niet beschikken over topscorer Jaimy Ravensbergen. Terug in de selectie bij de Haagse vrouwen waren Chloé Vande Velde, Bo Vonk, Nicole Stoop en Lobke Loonen.

Rommelige 1e Helft

In een rommelige eerste helft creëerden beide ploegen nauwelijks kansen. Het was Daniëlle Noordermeer die namens de bezoekers van grote afstand het doel van de thuisploeg onder vuur nam maar het schot was een makkelijke prooi voor doelvrouw Jacintha Weimar. De enige kans voor rust was voor Pleun Raaijmakers die uit een hoekschop rakelings naast kopte. Met een  0 – 0 ruststand zonder echte hoogtepunten zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Ook na de rust was het begin heel tam en stond het niet bol van goed voetbal. De eerste mogelijkheid was wel voor residentieploeg. Louise van Oosten zag haar inzet gestopt worden. De Haagse vrouwen hadden wel het betere van het spel en gingen op zoek naar de openingstreffer. Een indraaiende hoekschop van Liz Rijsbergen was volgens de bezoekers over de doellijn maar scheidsrechter Vivian Peeters zag dat anders. In het Haags kwartiertje bereikte Wiëlle Douma met een uitstekende steekpass Manon van Raay die naliet om de  0 – 1 op het scorebord te zetten omdat ze een teenlengte te kort kwam voor een treffer. Zeven minuten voor tijd sloeg de thuisploeg onverwachts toe door Esmee de Graaf (1 – 0). Met Gina Viehoff als extra spits probeerde Polak nog een gelijkmaker te forceren maar de Rotterdamse defensie hiel stand en snoepte in deze competitie dus zes punten af van de Hofstadploeg.       

Karakteristieken

Feyenoord –  ADO Den Haag : 1 – 0  (0 – 0)

Scoreverloop :   83e min. 1 – 0 de Graaf

Gele kaarten :  Brandau, Verspaget, Ellouzi (Feyenoord), v.Oosten, Raaijmakers (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : VivianPeeters

Toeschouwers :  ca. 500

Opstelling Feyenoord : Weimar, Brandau, Obispo, Ypema, Baptiste, v.d.Ven, Verspaget, v.d.Goorbergh (66/Boshuizen), Koopman (79/Conijnenberg), Cobussen (61/Ellouzi), de Graaf

Opstelling : ADO Den Haag : Lorsheyd, v.Raay , Noordermeer, Douma, Nelemans, Raaijmakers  (87/Viehoff), v.d.Wal, IJzerman, Rijsbergen , Susanna (66/Loonen), v.Oosten (81/v.d.Velde)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Richard de Vos