Update video|ADO Den Haag in het Bingoal stadion in oefenduel onderuit tegen Jong FC Utrecht

Archieffoto ADOfans.nl

In het weekend waarin het betaald voetbal stilligt vanwege kwalificatie wedstrijden van de landenteams voor het EK van 2024 kwam ADO Den Haag donderdagmiddag in het Bingoal stadion in een besloten oefenwedstrijd uit tegen competitiegenoot Jong FC Utrecht. Na een 0 – 0 ruststand trokken de bezoekers met 1 – 3 aan het langste eind.

1e Helft

In de eerste tien minuten was er een mogelijkheid voor Malik Sellouki maar zijn schot van zo’n twintig meter afstand verdween naast het Utrechtse doel. Na een kleine twintig minuten kreeg vervolgens Joël Zwarts een mogelijkheid na een mooie pass door de lucht maar de aanvaller wist de bal niet onder controle te krijgen waardoor een verdediger van de bezoekers de bal wist weg te werken. Echt grote kansen voor beide doelen vielen er nog niet te noteren. Na een half uur spelen bereikte een vrije trap op geruime afstand van Ricardo Kishna Zwarts maar zijn kopbal trof helaas geen doel. Zo’n vijf minuten later lieten de gasten  voor het eerst van zich horen maar de schietkansen waren aan Augustinus-Jensen (schot geblokt) en Felicia (naast) niet besteed. Met een dubbelblanke stand zochten de ploegen hierna de kleedkamers op.

2e Helft

Met vijf verse krachten begonnen de Hagenaars aan de tweede helft. Koopmans, Absalem, Esajas, de Waal en de na lang blessureleed weer herstelde Komljenovic voor Stevens, Asante, Kemper, Verheydt en Zwarts begon ADO Den Haag aan de tweede helft. De eerste mogelijkheid was voor de gasten uit Utrecht maar Luuk Koopmans keerde de inzet. Na twintig minuten moest Amir Absalem de strijd staken waarna Nick Broekhuizen hem verving. Een paar minuten later was het Jong Utrecht wat de voorsprong pakte  (0 – 1) via Augustinus-Jensen. Een paar minuten later was het uitgerekend Sacha Komljenovic die uit een vrije trap van Joey Sleegers de stand weer gelijk trok (1 – 1). De doelpunten volgden zich nu snel op want  een paar minuten later was het de ingevallen Eliano Reijnders die de 1- 2 op het scorebord zette. Nog waren de bezoekers niet uitgescoord want Yuya Ikeshita bepaalde uiteindelijk met een knal van afstand de eindstand op 1 – 3.     

Karakteristieken

ADO Den Haag – Jong FC Utrecht : 1 – 3  (0 – 0)

Scoreverloop : 64e min. 0 – 1 Augustinus-Jensen), 67e min. 1 – 1 Komljenovic, 70e min. 1 – 2 Reijnders, 74e min. 1 – 3 Ikeshita  

Gele kaarten : –

Scheidsrechter :  NB

Toeschouwers : 10


Opstelling ADO Den Haag:  Stevens (46/Koopmans), Asante (46/Esajas), Kemper (46/Absalem) (64/Broekhuizen), Klas, Wehrmann, Verheydt (46/de Waal), Zwarts (46/Komljenovic), Sleegers, Sellouki, Werker, Kishna Opstelling Jong FC Utrecht: Gadellaa, Rawlins (46/Eersteling), Timber, Vertrouwd, Yah, Felicia, Ikeshita, Versluis (46/Reijnders), Bukala, Augustinus-Jensen, Kloosterboer (46/Boumenjal)


Redactie : Rob Blankenstein

Archieffoto : ADOFans.nl

FC Utrecht TV maakte onderstaande samenvatting