Cricketer Cedric de Lange maakt indruk in Zuid-Afrika

Toen hij twee jaar oud was, stond Cedric de Lange al in het clubhuis van VCC zijn slagen te oefenen. Met een onweerstaanbare glimlach op zijn gezicht vroeg hij letterlijk iedereen om op hem te bowlen zodat hij zijn drives kon perfectioneren.

Dat vele trainen betaalt zich uit, want afgelopen weekend maakte Cedric – inmiddels 15 jaar oud – in Kaapstad 40 runs voor het Nederlandse jeugdteam tot en met 18 jaar. De wedstrijd werd nipt verloren, maar de jonge lefthander wacht ongetwijfeld een mooie toekomst.

Het is opvallend hoe veel VCC-cricketers de laatste tijd internationaal doorbreken. Zo verdienen Babette en Bas de Leede al een tijdje een goede boterham met internationale contracten. Babette wordt gevraagd voor de FairBreak-toernooien (in 2022 in Dubai en in 2023 in Hong Kong) waar de wereldtop aanwezig is en Bas, die al speelde in Dubai en Abu Dhabi, zette onlangs zijn handtekening bij de Engelse county Durham.

Foto: Cricketer Cedric de Lange (hier als wicketkeeper voor zijn club Voorburg CC) maakt naam in het Nederlands jeugdteam (foto Catch of the Day BV)