Klein Zwitserland dames pakt verrassende overwinning tegen Hdm dames

De hockeydames van Klein Zwitserland verloren de eerste 11 wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse Dames van het hockey. Zondag 5 maart 2023 was daar dan eindelijk de eerste driepunter, tegen Hdm.

Klein Zwitserland en Hdm gingen rusten met een 0-0 tussenstand. De tweede helft begon goed voor Hdm, dat via Eva van het Hoog op een 0-1 voorsprong kwam. Klein Zwitserland toonde veerkracht en doelpunten van Kaitlin Cotter en Alice Arnott bezorgde de thuisploeg de eerste competitiepunten van dit seizoen.

Klein Zwitserland staat weliswaar nog wel onderaan. De nummer laatst degradeert rechtstreeks uit de Hoofdklasse. De achterstand op een nacompetitieplek is momenteel 8 punten. 3 punten verder is rechtstreeks lijfbehoud. Klein Zwitserland heeft dus nog een behoorlijke weg te gaan. Hdm staat 8e, maar moet nog uitkijken dat het niet in de nacompetitie zal moeten uitkomen.

Redactie: Haagsetopsport.nl
Foto’s: Nic van Buttingha – Wichers