Update foto’s|ADO Den Haag neemt met B-team na 3 – 1 verlies tegen PSV  afscheid van de KNVB Beker

ADO Den Haag heeft donderdagavond met een 3 – 1 nederlaag in het Philips Stadion in Eindhoven tegen PSV afscheid genomen van de TOTO KNVB Beker. In deze kwartfinale was de nummer vier uit de Eredivisie die vrijwel op oorlogssterkte (alleen Xavi Simons en de geblesseerde doelman Walter Benitez ontbraken) aan de aftrap verscheen duidelijk een maatje te groot voor de Hagenaars. Trainer Dick Advocaat had één dag voorafgaand aan de wedstrijd tijdens de persconferentie al aangekondigd dat de belangen van de residentieploeg liggen bij de competitie waarvoor komende maandag in de strijd om de 3e periode Heracles Almelo op bezoek komt in het Bingoal Stadion. In Eindhoven stonden er in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Den Bosch met doelman Sonny Stevens en Tyrese Asante maar twee spelers in de basis die ook in Den Bosch bij de aftrap op het veld verschenen.

2e Helft

De thuisploeg begon sterk en kreeg al na twee minuten direct een goede kans op de 1 – 0 . Na een hoekschop van Joey Veerman kreeg André Ramalho  de bal opeens voor zijn voeten maar schrok daar blijkbaar zo van dat hij niet meer dan een slap schot wist te produceren. In de twaalfde minuut pakten de Eindhovenaren wel de voorsprong door een treffer van Johan Bakayoko, die op de rand van de zestien door Patrick Van Aanholt werd aangespeeld en de bal via het been van Dhoraso Klas  achter doelman Sonny Stevens in het net zag verdwijnen. Een kleine tien minuten later viel de 2 – 0 door Guus Til die na een fraaie steekpass van Jarrad Branthwaite het laatste zetje gaf. Ook na deze twee doelpunten bleef de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar meer treffers maar slaagde daar vooralsnog niet in. Met deze 2 – 0 zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

In de openingsfase van het tweede bedrijf verzuimden ondermeer Van Aanholt, Veerman en Til de score verder uit te breiden. De 3 – 0 viel dan toch in de55e minuut door een kanonskogel van de Ivoriaan Ibrahim Sangaré die achter doelman Sonny Stevens in de kruising van het Haagse doel verdween. Twee minuten later deden de bezoekers wat terug door Malik Sellouki die de bal op fraaie wijze in de verre bovenhoek achter doelman Joël Drommel krulde. Joël Zwarts was niet veel later dicht bij de aansluitingstreffer maar kon helaas zijn voet niet tegen een voorzet van Amar Ćatić krijgen. In het laatste halfuur hield de thuisploeg de controle en kwam de halve finale plaats voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy niet meer in gevaar. Voor de Hagenaars zit het bekeravontuur er op en kan alle aandacht nu naar de competitie te beginnen komende maandag tegen Heracles Almelo.                          

Karakteristieken

PSV – ADO Den Haag : 3 – 1 ( 2 – 0)

Scoreverloop : 12e min. 1 – 0 Bakayoko, 21e min. 2 – 0 Til, 54e min. 3 – 0 Sangaré, 56e min. 3 – 1 Sellouki

Gele kaarten : Asante (ADO Den Haag)

Scheidsrechter :  Bas Nijhuis

Toeschouwers : 27.003

Opstelling PSV : Drommel, v.Aanholt, Branthwaite, Ramalho, Mwene, Veerman (67/Gutierrez), Sangaré, Fábio Silva, Til (83/Mauro Júnior), Bakayoko (67/El Ghazi), de Jong

Opstelling  ADO Den Haag : Stevens, Rodriguez, Asante, Werker, Absalem, Sellouki, Klas, Breinburg, Ćatić, de Waal (46/Severina), Zwarts

Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s : ADOFans.nl