Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen

Na de plaatsing voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker, richt ADO Den Haag Vrouwen zich vrijdag 3 maart weer op de Azerion Vrouwen Eredivisie. Bij de hervatting staat de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. Beide elftallen troffen elkaar al 42 keer eerder in de competitie. Maar liefst 26 confrontaties leverden een Haagse zege op, tegenover zes nederlagen. Tien duels eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen werd het in Den Haag dankzij doelpunten van Manon van Raay (2) en Daniëlle Noordermeer 3-0.

Na de winterstop bevindt SC Heerenveen zich in een goede vorm. Drie van de vijf duels na de hervatting werden gewonnen. Met zestien punten uit veertien wedstrijden staat de Friese club op de achtste plaats in de Eredivisie. In de vorige speelronde boekte ADO Den Haag Vrouwen na drie Eredivisieduels zonder zege een comfortabele 5-0 overwinning op VV Alkmaar. Met twintig punten uit dertien duels is de Residentieclub momenteel de nummer vier van de Eredivisie. Beide ploegen ontmoeten elkaar op zondag 19 maart in de kwartfinale van de KNVB Beker, maar eerst moet de focus op de competitie.Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen

“Ik denk dat de knop snel om is gegaan na het weekend,” zegt Liz Rijsbergen. “En dat we weten dat er belangrijke wedstrijden aan gaan komen om bij nummer drie, Fortuna Sittard, in de buurt te blijven.”

Voor de winterstop was de 21-jarige spits nog niet trefzeker, maar na de hervatting van het seizoen trof ze elke wedstrijd minimaal één keer doel. “Ik denk niet dat er echt een verklaring voor is, maar merk wel dat ik lekker in mijn vel zit en met vertrouwen op het veld sta. Als het eenmaal gaat lopen, dan haal ik daar nog meer vertrouwen uit, waardoor alles makkelijker gaat. Dus het team kan me in die zin helpen met het voorbereiden van goals en het afmaken van mijn assists.”

Vrijdag gaat ze tegen SC Heerenveen op jacht naar haar zesde competitietreffer na de winterstop. “Wij gaan met een goed gevoel richting Heerenveen. We weten dat die club de laatste weken goede resultaten heeft behaald, dus dat het een lastige wedstrijd gaat worden. Maar als wij er met z’n allen staan en goed voetbal laten zien, kunnen we een goed resultaat behalen.”

De wedstrijd SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 3 maart gespeeld op Sportpark Skoatterwâld, gelegen aan aan de Oranje Nassaulaan 21 in Heerenveen. Aftrap is om 19:30 uur.

Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Richard de Vos