Makkelijke avond voor ADO Den Haag vrouwen in Heerenveen

De vrouwen van ADO Den Haag hebben vrijdagavond voor de competitie in en tegen de vrouwen van  Heerenveen op Sportpark Skoatterwâld een makkelijke avond beleefd. Na een 0 – 3 voorsprong bij rust stond er na negentig minuten een 0 – 5 eindstand op het scorebord.

1e Helft

De ploeg van trainer Sjaak Polak had het alleen in de openingsfase even lastig maar Barbara Lorsheyd hield haar doel schoon. Al in de zesde minuut was het Vanessa Susanna die vanaf de rand van de zestien hard raak schoot. Voordat Jaimy Ravensbergen zo’n kleine tien minuten later de stand op 0 – 2 bracht had Ravensbergen vlak daarvoor al de tweede goal na een pass van Chloé van de Velde kunnen aantekenen maar de Friese doelvrouw van de thuisploeg voorkwam dat nog op dat moment. Uit de daaropvolgende hoekschop wist Ravensbergen vervolgens wel het net te vinden (0 – 2).  Nadat de bezoekers nog een aantal mogelijkheden hadden gekregen via ondermeer Manon van Raay was het opnieuw Ravensbergen die scoorde (0 – 3) en daarmee haar seizoenstotaal op tien bracht. Het laatste woord voor het rustsignaal was aan de thuisploeg die na een slippertje in de Haagse defensie de kans kreeg om wat terug te doen maar Lorsheyd zag de bal hoog over vliegen.    

2e Helft

De eerste mogelijkheid was voor de Haagse vrouwen. De poging van Nikki IJzerman belandde via doelvrouw Jasmijn Resink op het dak van het Friese doel. Vlak hierna bood IJzerman Liz Rijsbergen een kopkans maar haar vizier was te hoog gericht. In het verder verloop tot het aanbreken van het Haags kwartiertje viel er niet veel meer te noteren behoudens wat wissels en enkele gele kaarten.  

Haags kwartiertje

Na het aanbreken van het Haags kwartiertje gaf de Haagse ploeg nog even gas. Rijsbergen gaf de bal voor maar Susanna miste net het doel. Vervolgens kon er weer een feestje gebouwd worden toen Kayra Nelemans de bal richting het doel van de thuisploeg joeg en Rijsbergen met het hoofd de 0 – 4 aantekende. Trainer Polak gunde daarna jeugdinternational Jill van den Ende nog wat speelminuten  door Manon van Raay eraf te halen. Vijf minuten voor tijd profiteerde Rijsbergen van een verdedigingsfout en bepaalde daarmee de eindstand op 0 – 5. Voor de Leidse aanvalster betekende dat haar negende treffer in de laatste vijf wedstrijden. Belofte Quinty Dupon werd gelijk hierna het veld ingestuurd en maakte daarmee haar debuut voor de hoofdmacht. Door deze clean sheet hielden de Haagse vrouwen voor de zevende maal dit seizoen de nul.     

Karakteristieken

Heerenveen – ADO Den Haag :  0 – 5  (0 – 3)

Scoreverloop :  6e min. 0 -1 Susanna, 14e min. 0 -2 Ravensbergen, 25e min. 0 – 3 Ravensbergen, 77e min. 0 – 4 Rijsbergen, 85e min. 0 – 5 Rijsbergen

Gele kaarten : Nijstad (Heerenveen, v.d.Velde, v.Raay (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Marisca Overtoom

Toeschouwers :  ca. 100

Opstelling Heerenveen : Resink, Teijema, Bormans, Meijer, Snippe, Iedema (62/Kappetein), Buikema, Nijstad, Makken (74/Werther), Thurkow (46/Theocharis), Ennema

Opstelling : ADO Den Haag : Lorsheyd, v.Raay (78/v.d.Ende), Noordermeer, Douma, Nelemans, Raaijmakers, v.d.Velde (86/Dupon), IJzerman, Rijsbergen (86/Balfoort), Ravensbergen, Susanna

Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s :  Richard de Vos