Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen

Momenteel is ADO Den Haag Vrouwen bezig aan een goede reeks met twee comfortabele zeges op rij. Deze reeks kan vrijdag 2 december een vervolg krijgen in de uitwedstrijd bij VV Alkmaar. Van de eerdere dertien ontmoetingen in de competitie wonnen de groengelen er namelijk negen en eindigden drie duels in een Noord-Hollandse zege. Tweemaal werden de punten gedeeld. In eigen huis wist ADO Den Haag Vrouwen vorig seizoen beide duels gemakkelijk te winnen. Het duel in Alkmaar eindigde echter in een 1-0 nederlaag.

Dit seizoen wist VV Alkmaar alleen nog de uitwedstrijd tegen SC Telstar (0-1) winnend af te sluiten. De nummer acht van vorig seizoen is derhalve terug te vinden op de tiende plaats met vier punten uit acht wedstrijden. Dit komt met name doordat de ploeg slechts vijf doelpunten wist te maken, waarvan topscoorster Judith Roosjen er drie voor haar rekening nam. ADO Den Haag Vrouwen scoorde in de afgelopen twee duels al meer dan de tegenstander in het hele seizoen. Dankzij die twee zeges staat het Haagse elftal op de vierde plaats met dertien punten uit acht wedstrijden.

“Het gevoel is goed in de groep,” zegt Nicole Stoop over de huidige sfeer. “Het is lekker dat we de afgelopen wedstrijden gewonnen hebben. Dit willen we doorpakken tot de winterstop, zodat we dan nog op de vierde plek staan.”

De 21-jarige verdedigster kwam afgelopen zomer over van VV Alkmaar en stond vorig weekeinde tegen SC Heerenveen (3-0 zege) voor het eerst dit seizoen in de basis. “In het begin was alles wel even wennen voor mij, maar ik ben goed ontvangen door de groep. Dat was erg fijn. Ik ben blij dat ik afgelopen wedstrijd mijn eerste negentig minuten mocht spelen en ik hoop dat ik nog meer minuten mag maken dit seizoen. Daar ga ik erg mijn best voor doen, want ik heb veel concurrentie.”

Vrijdag is een speciale wedstrijd voor haar, als ze met ADO Den Haag Vrouwen op bezoek gaat bij haar oude club, waarvoor ze in 54 Eredivisiewedstrijden éénmaal trefzeker was. “Ik heb daar lang gevoetbald, maar heb er superveel zin in en hoop dat we met de drie punten weer naar huis gaan. Ik verwacht van de wedstrijd dat wij veel balbezit hebben en hoop dat we goede kansen creëren. Maar VV Alkmaar is een ploeg die de voetballende oplossing wil zoeken en gevaarlijk is in de counter. Daar moeten wij wel scherp op blijven.”

De wedstrijd VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 2 december gespeeld op Sportpark AFC ’34, gelegen aan het Robonsbosweg 10 in Alkmaar. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Foto Marc Klaui/ADOfans