ADO Den Haag vrouwen kent geen problemen in Alkmaar en boekt derde winst op rij

De ADO Den Haag vrouwen die de laatste twee competitie wedstrijden winnend hadden afgesloten (PEC Zwolle en Heerenveen) gingen vrijdagavond op bezoek bij de vrouwen van VV Alkmaar. Op het complex van amateurvereniging AFC’34 waar de Haagse vrouwen vorig seizoen nog met 1 – 0 het onderspit dolven boekte de Haagse vrouwen nu de derde winst op rij (0 – 3).

1e Helft

De Haagse vrouwen gingen goed van start want al na acht minuten was het Lobke Loonen die uit een voorzet van wiëlle Douma met een kopbal de bezoekers aan de leiding bracht. Ruim twintig minuten later pakte de ploeg van trainer Sjaak Polak een 0 – 2 voorsprong door opnieuw Loonen vanaf elf meter nadat ze zelf onderuit was gehaald binnen de zestien van de Alkmaarse vrouwen. Ook in de resterende tijd tot het rustsignaal van scheidrechter Timo van der Velden bleven de vrouwen uit de Hofstad de lakens uitdelen. Een goede pass van Kayra Nelemans belandde bij Liz Rijsbergen die haar inzet knap gekeerd zag worden door keepster Puck Louwes. Op slag van rust was Daniëlle Noordermeer dicht bij haar derde goal in drie opeenvolgende wedstrijden maar haar inzet uit een vrije trap spatte op de lat boven de Alkmaarse goalie uiteen. Vrijwel gelijk hierna zochten de ploegen de kleedkamer op.    

2e Helft

Met twee wissels aan de kant van de thuisploeg, waarbij Maudy Stoop (de jongere zus van Nicole Stoop van ADO Den Haag)  was vervangen werd er afgetrapt voor de tweede helft. Het eerste wapenfeit kwam van Haagse kant. Jaimy Ravensbergen probeerde het vanaf een meter of twintig van het doel van de thuisploeg maar haar poging verdween over de lat. Na ruim twintig minuten was het de thuisploeg die het initiatief overnam en in deze fase de overhand kreeg. Echte mogelijkheden leverde dat overigens niet op voor de Alkmaarse vrouwen. Verder dan een voorzet van Isa Colin die in de handen van keepster Barbara Lorsheyd verdween kwam de thuisploeg in deze fase niet. Tien minuten voor tijd bepaalde Ravensbergen op een perfecte steekpass van Louise van Oosten de eindstand op 0 – 3. voor de speelster van Jong Oranje betekende dat haar vijfde competitie treffer en weer het eerste doelpunt na haar schorsing. In de extra tijd van vijf minuten was de ingevallen Gina Viehoff nog dicht bij de 0 –  4 maar haar schot ging voorlangs het Alkmaarse doel.

Eerstvolgende wedstrijd

Komende donderdag 8 december ontvangt ADO Den Haag in het Bingoal Stadion om 19.30 uur de vrouwen van Feyenoord.             

Karakteristieken  

VV Alkmaar – ADO Den Haag  :  0 – 3   (0 – 2)          

Scoreverloop:  8e min. 0 – 1 Loonen, 30e min. 0 – 2 Loonen (pen), 80e min. 0 – 3 Ravensbergen

Gele kaarten : Remijnse, Polat (VV Alkmaar)

Scheidsrechter : Timo van der Velden

Toeschouwers :  ca. 200


Opstelling VV Alkmaar: Louwes, Woons, Stoop (46/Spaan), Caprino (46/Smal), Mol, Colin, Remijnse (83/Nottet), Roosjen, Banarsie (72/v.d.Heijde), v.d.Most, Vette (72/Polat) Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Noordermeer, Stoop (90+1 Vonk), Nelemans, Ravensbergen, Douma , Rijsbergen (87/Wammes) , Loonen (87/Viehoff) , IJzerman, Van Oosten, v.d.Wal (83/v.Raay)

Redactie : Rob Blankenstein
Foto Marc Klaui