ADO Den Haag vrouwen hadden meer verdiend tegen landskampioen FC Twente

De vrouwen van ADO Den Haag hebben vrijdagavond in het Bingoal Stadion een nipte 0 -1 nederlaag geleden tegen landskampioen FC Twente. Een stand die bij rust al op het scorebord prijkte. Met name na rust had er voor de ploeg van trainer Sjaak Polak nog een punt ingezeten maar zover kwam het uiteindelijk niet. 

De Haagse vrouwen, die gebukt gaan onder veel blessure gevallen, leden in de twee laatste competitieduels twee 3 – 0 nederlagen op rij, vorige week uit bij Fortuna Sittard en de week daarvoor in eigen huis tegen Ajax.

1e Helft

In de eerste helft was de landskampioen uit Enschede duidelijk de bovenliggende partij. Na negen minuten kwamen de bezoekers op een 0 – 1 voorsprong door een treffer van Elena Dhont die goed werd aangespeeld door spits Fenna Kalma. In het verdere verloop tot de rust was er voor de Haagse vrouwen één grote mogelijkheid toen Liz Rijsbergen op de counter goed werd weggestoken in de diepte door de uitblinkende Louise van Oosten maar op het laatste moment werd ze gedwarsboomd door centrale verdediger Caitlin Dijkstra die de bal weg wist te glijden van de voeten van de ADO aanvaller. De Twentse vrouwen hadden wel veel meer balbezit maar verder dan wat flauwe pogingen van afstand konden Barbara Lorsheyd in het Haagse doel niet verontrusten.

2e Helft

Het eerste wapenfeit kwam van Liz Rijsbergen maar haar inzet miste elke kracht om international Daphne van Domselaar in het doel van de bezoekers echt te verrassen. Een paar minuten later kapte Lobke Loonen een verdediger knap uit maar helaas ging haar schot net voorlangs. In tegenstelling tot de eerste helft wierp de thuisploeg alle schroom van zich af en ging op zoek naar de gelijkmaker. De landskampioen werd steeds meer naar achteren gedrongen en vooral het inbrengen van de snelle Dante Wammes bezorgde de defensie van de bezoekers de nodige problemen. Een schot van afstand van Wammes eindigde naast het doel. De Twentse vrouwen, wisten na rust geen echte kansen meer te creëren. In de acht minuten toegevoegde tijd perste de thuisploeg er nog een slotoffensief uit. Pogingen van Van Oosten (geblokt), Van Raay (voorlangs) en de eveneens ingevallen Laura Dankelman (over) leverden echter niet op basis van de tweede helft de verdiende gelijkmaker op.           

   
Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Twente : 0 – 1  (0 – 1)

Scoreverloop : 9e min. 0 – 1 Dhont

Gele kaarten : Kalma (F.C. Twente)

Scheidsrechter : Franklin Berg

Toeschouwers : 578


Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Noordermeer, Vonk, Nelemans, Raaymakers (73/Wammes),v.d.Velde, Douma, Rijsbergen (89/ Viehoff), Loonen (73/v.Raay), IJzerman (84/Dankelman), v.Ooosten


Opstelling FC Twente : v.Domselaar, Dijkstra (35/Kerkdijk), Olislagers, Peddemors (83/Giesen), Kalma, Jansen, Everaerts, Dhont (73/B.Jansen), v.Dooren, Kaptein, Auée


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo