Beugelsdijk bezorgt ADO Den Haag met Helmond Sport een koude douche

ADO Den Haag ging vrijdagavond op bezoek bij Helmond Sport, dat zoals bekend dit seizoen oud ADO Den Haag speler Tom Beugelsdijk in de gelederen heeft. Na een 1 – 0 ruststand trokken de Brabanders met 2 – 1 aan het langste eind.

Na de 6 – 0 afstraffing afgelopen maandagavond bij Jong PSV en het de dag daarna wegsturen van de Belgische oefenmeester Svenn Swinnen kon ADO Den Haag zich opmaken voor een getergde tegenstander die vanaf de eerste minuut uitstraalde zich voor eigen publiek te willen revancheren. ADO Den Haag startte met vijf man achterin. Verder stond Ricardo Kishna voor het eerst dit seizoen vanaf de eerste minuut in de basis De Hagenaars die uit de laatste drie competitie wedstrijden zeven punten hadden gepakt waren vol vertrouwen naar Helmond afgereisd. Na vier minuten liep het vertrouwen al een eerste deuk op. Het was Denzel Hall die de bal wilde terugleggen op Rodriguez die daar niet op rekende waardoor de bal doorschoot en Helmond Sport de bal kon onderscheppen. Hierna bediende Martijn Kaars met een simpele pass de Noor Hăkon Lorentzen die Hugo Wentges vervolgens kansloos liet.   De bezoekers begonnen veels te slap aan dit duel en kregen dus gelijk de rekening gepresenteerd. Nauwelijks een paar minuten later kreeg de thuisploeg nog een grote kans maar Wentges pakte het schot van Kaars goed en voorkwam daarmee de 2 – 0. Na van de eerste schik bekomen te zijn kreeg Xander Severina de kans om de gelijkmaker aan te tekenen maar zijn schot was een makkelijke prooi voor oud-ADO doelman Mike Havekotte.   

Kishna

Halverwege de eerste helft kreeg Kishna de kans om de 1 – 1 op het scorebord te zetten. Havekotte kwam echter snel uit zijn doel en daardoor was de hoek te klein geworden voor Kishna om te scoren.

Restant 1e Helft

In deze fase van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer en gaf de defensie van de thuisploeg onder leiding van Tom Beugelsdijk niet veel meer weg waardoor de ploegen met een 1 – 0 stand de kleedkamers op konden zoeken.     

2e Helft

Na de rust besefte de Hagenaars dat er wat moest veranderen. Met Amar Ćatić voor Rodriguez ging het systeem met vijf man achterin op de helling en dat leidde al bijna in de eerste minuut tot resultaat door een assist van Ćatić op Thomas Verheydt die zijn inzet knap gepareerd zag worden door Havekotte. Toch kwamen de bezoekers na tien minuten toch op gelijke hoogte door Hall die een afgeslagen voorzet onderschepte en daarna knap raak schoot.   

Strafschop

Ruim tien minuten na de 1 – 1 kreeg de thuisploeg een strafschop mee. Wentges probeerde in de zestien meter een bal weg te boksen maar zou daarbij een aanvaller van de thuisploeg hebben geraakt wat voor scheidsrechter Erwin Blank aanleiding was de bal op de stip te leggen. Kaars ging voor de Brabanders achter de bal staan maar Wentges dook naar de goede hoek en voorkwam op dat moment de voorsprong voor de thuisploeg.

Helaas was het uitstel van executie want vijf minuten later stond toch de 2 – 1 op het scorebord door diezelfde Kaars die vanaf de rand van het strafschopgebied nu wel het net wist te vinden. Met nog zo’n 25 minuten te gaan moest de ploeg van Dirk Kuijt, net als vorige week tegen De Graafschap, op zoek naar de 2 – 2. Verheydt was er dichtbij na een voorzet van Ćatić maar zag zijn kopbal net over gaan. In de extra tijd van vijf minuten ging Wentges bij een hoekschop ook nog mee naar voren maar het resulteerde niet in de gelijkmaker.  De thuisploeg revancheerde zich hiermee voor de 6 – 0 nederlaag  afgelopen maandagavond tegen Jong PSV en heeft nu aansluiting met de onderste ploegen (waaronder ADO Den Haag) van het rechterrijtje in de KKD.                    

Karakteristieken

Helmond Sport – ADO Den Haag : 2 – 1  (1 – 0)

Scoreverloop: 4e min. 1 – 0 Lorentzen, 55e min. 1 – 1 Hall, 66e min. 2 – 1 Kaars

Bijzonderheden: Kaars (Helmond Sport) mist in de 61e min. een strafschop

Gele kaarten: Dassy, Kaars, Havekotte (Helmond Sport)  

 Scheidsrechter : Erwin Blank

Toeschouwers : 1.732

Opstelling Helmond Sport : Havekotte, Van Hove, Beugelsdijk, v.d.Eynden, Van Vlerken, Lieftink, Chacón, Van Keilogem (72/Essanoussi), Alexander (72/Dassy), Kaars (90/v.d.Meer), Lorentzen (87/Arias)

Opstelling ADO Den Haag : Wentges, Rodriguez (46/Ćatić), Asante, Siereveld (82/Van Breemen), Hall, Thomas, Breinburg (77/Esajas), Absalem, Kishna (62/de Waal), Verheydt, Severina (77/Zwarts)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl