Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente

Ruim een maand na de laatste overwinning in de Eredivisie gaat ADO Den Haag Vrouwen op vrijdag 28 oktober weer op zoek naar drie punten. Er wacht een  uitdaging met het bezoek van regerend landskampioen FC Twente. Beide ploegen speelden al vijftig keer eerder tegen elkaar in de competitie. Veertienmaal wisten de groengelen te winnen en de tegenstander 25 keer. Elf duels eindigden in een gelijkspel, waaronder vier van de laatste zes. De laatste confrontatie in Den Haag eindigde in 1-3. Op 6 mei vorig jaar zorgde Romy Speelman tegen haar oude club voor het enige Haagse doelpunt.

Titelverdediger FC Twente is goed begonnen aan het nieuwe Eredivisieseizoen en incasseerde vorige speelronde tegen PSV (3-1) pas de eerste tegentreffer. Mede dankzij de productie van Fenna Kalma, met zeven doelpunten de topscoorster van de Eredivisie, staat de ploeg met twaalf punten uit vier wedstrijden op de derde plaats. ADO Den Haag Vrouwen is de nummer vijf met zeven punten uit vijf duels. Vrijdag gaat de ploeg op zoek naar de eerste zege sinds 23 september. Het zou daarnaast de eerste competitiezege op FC Twente zijn sinds 11 oktober 2020. Destijds zorgden Kayra Nelemans en Jannette van Belen voor de 0-2 overwinning in Enschede. Op 28 september 2018 zorgden Maartje Looijen, een eigen doelpunt van Lynn Wilms en Chasity Grant voor de laatste thuiszege (3-1).

“Tegen PSV hadden we het verdiend om te winnen en was het een prima wedstrijd van onze kant. Hierna volgde Ajax en Fortuna Sittard, waarin we niet ons niveau haalden,” kijkt Daniëlle Noordermeer terug op de afgelopen periode. “We hebben hard gewerkt om dit om te draaien. Zo moeten we bij elkaar blijven, goed voetballen en samen strijden om tot een goed resultaat te komen tegen FC Twente.”

De 23-jarige verdedigster kwam afgelopen zomer over van Excelsior Rotterdam en maakt sinds haar entree een vaste waarde uit van de Haagse defensie. “Vanaf het eerste moment ben ik goed opgevangen in de groep en voelde het snel als thuis. Ik ben blij om hier te zijn en mij verder te ontwikkelen. Ik hoop een dragende speelster te worden en belangrijk te zijn voor het team.”

Vrijdag wacht een nieuwe uitdaging met de topper tegen FC Twente. “Die club heeft een goede reeks achter de rug, maar wij willen ons graag herpakken in deze wedstrijd. In de afgelopen jaren is gebleken dat wij het FC Twente erg lastig kunnen maken en dat gaan we vrijdag ook doen.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente wordt op vrijdag 28 oktober gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaarten kunnen tot aanvang uitsluitend online worden gekocht. 

Tekst: Ivo Schimmel/Adovrouwen.nl
Foto Marc Klaui/ADOFans.nl