Seizoen 21/22 ADO Den Haag vrouwen zit erop na tweede verlies tegen FC Twente vrouwen

Na de nederlaag (1 – 6) op Hemelvaartsdag in de heenwedstrijd in het eigen Cars Jeans Stadion voor de halve finale om de Eredivisie Cup tegen landskampioen FC Twente stond zondagmiddag in Enschede op Sportcampus Diekman de return op het programma. Deze wedstrijd die alleen nog maar bij de Haagse vrouwen in het teken stond van rehabilitatie moest blijken of de ploeg van trainer Sjaak Polak zich enigszins hersteld had van de dreun die ze opgelopen had in het eerste duel. Na een 1 – 0 achterstand bij rust eindigde het duel in een 2 – 0 overwinning voor de thuisploeg.

1e Helft

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg waarbij Romy Speelman de bal uit een corner van de doellijn werkte. Vrijwel gelijk hierna creëerde de Haagse vrouwen de eerste mogelijkheid toen Louise van Oosten de doelvrouw van de thuisclub middels een schot noopte tot een redding na een assist van Jaimy Ravenbergen. Na een klein halfuur kwam de thuisploeg op een 1 – 0 voorsprong door Fenna Kalma uit een assist van Anna-Lena Stolze. Een paar minuten later scheelde het niet veel of de Tukkers waren op 2 – 0 gekomen maar het schot van Elena Dhont ging net over en bijne in het ruststignaal raakte Stolze voor de thuisploeg nog de lat waardoor de ploegen met een 1 – 0 ruststand de kleedkamers opzochten.

2e Helft

Met debutante Isa Grimmius in het Haagse doel als vervanger van Barbara Lorsheyd en Liz Rijsbergen en Jannette Van Belen als vervangers van Manon Van Raay en Louise Van Oosten ging de ploeg van trainer Sjaak Polak (foto) op zoek naar de gelijkmaker. De eerste kans daarop kreeg Ravensbergen maar haar schot werd knap gekeerd door Niënhuis in het Enschedese doel. Van Belen nauwelijks een kwartier in het veld moest met een blessure het veld weer verlaten en werd vervangen door Gina Viehoff. De thuisploeg kreeg na 65 minuten een strafschop die verzilverd werd door Nurija Van Schoonhoven die daarmee de stand op 2 – 0 bracht. De Haagse vrouwen gingen hierna fel op jacht naar de aansluitingstreffer en waren daar via Rijsbergen ook dicht bij maar haar inzet werd door de doelvrouw van de thuisploeg net over de lat getikt. In de slotfase en de extra tijd waren de Haagse vrouwen dicht bij de 2 – 1 maar inzetten van Romy Speelman, Nikki IJzerman en Rijsbergen gingen net over of doelvrouw Niënhuis wist erger te voorkomen. Met deze nederlaag en het eerdere verlies op Hemelvaartsdag zit het seizoen voor de ADO vrouwen erop en kunnen ze met de technische staf toch terugkijken op een goed seizoen.

FC Twente – ADO Den Haag:  2 – 0  (1 – 0)
Scoreverloop: 27e min. 1 – 0 Van Schoonhoven 66e min. 2 – 0 Kalma (p)