Geen punten voor Silicon Storks in drieluik tegen Curaçao Neptunus

Na de afstraffing afgelopen donderdag (1 – 15) stonden er dit weekend nog twee ontmoetingen met de Rotterdammers op het programma. Zaterdag werd het thuisduel in Kijkduin afgewerkt en zondag stond het derde en laatste duel van dit drieluik op de rol in het Familie Stadion in de havenstad. 

Zaterdag

De ploeg van coach Eugene Henson leed zaterdagmiddag op het Schapenatjesduin een nipte 7 – 8 nederlaag. In de eerste vijf innings was er nog niet gescoord in Kijkduin. In de daaropvolgende zesde inning namen de bezoekers een  0 -3 voorsprong maar in de gelijkmakende slagbeurt kwamen er liefst zeven spelers van de thuisploeg over de thuisplaat. Hier waren 3e honkman Josberth Jose Ponte, catcher Joel Hernandez, middenvelder Jurickson Fecunda, rechtsvelder Edvin Yrausquin, aangewezen slagman Sigmar Eustacia, korte stop Kelvin Knape en 2e honkman Raibently Mercalina verantwoordelijk voor. De zevende inning die daarop volgde werd de thuisploeg uiteindelijk fataal want de Rotterdammers wisten vijf man over de Haagse thuisplaat te krijgen. Een van de mensen die over de thuisplaat kwam was 1e honkman Sheadion Jamanika, vorig seizoen nog uitkomend voor de Hagenaars,  die de bal over het hekwerk sloeg. De laatste twee innings kwamen beide ploegen niet meer tot scoren waardoor de stand bleef zoals die was 7 – 8.

Pitchers

Voor de Hagenaars begon Twan Naessens op de heuvel en in de vijf innings plus één man die hij tegenover zich kreeg incasseerde hij twee honkslagen tegen wat resulteerde in drie punten en maakte de thuisploeg drie veldfouten. Johannes Verroen nam het hierna over en bleef één inning staan waarin hij twee honkslagen tegen kreeg wat twee punten voorde bezoekers opleverde en het veld liet hem tweemaal in de steek. Hierna kwam Lefty Kevin van Veen op de heuvel maar zijn optreden was van heel korte duur, de twee honkslagen die hij tegen kreeg resulteerde in twee punten voor de Rotterdammers en zijn veld maakte tijdens zijn optreden drie fouten. Edvin Yrausquin, die was begonnen als rechtsvelder en daarna de positie van linksvelder innam sloot de wedstrijd voor de thuisploeg op de heuvel af en tijdens die twee innings plus twee man incasseerde hij geen enkele honkslag, geen punten en het veld speelde in die periode foutloos. Gezamenlijk gooiden de Haagse pitchers 152 ballen waarvan er 69 als strike genoteerd werden.

Zondag

In de derde en laatste wedstrijd in Rotterdam trokken de Kijkduinbewoners opnieuw aan het met 8 – 3 aan het kortste eind. In de 1e inning nam de thuisploeg een 3 – 0 voorsprong en breidde die inde 3e inning uit tot een 4 – 0 stand. In de 4e inning deed Storks wat terug (4 – 1). Na zeven innings was de score opgelopen naar een tussenstand van 8 – 2 waarna de Hagenaars in de achtste inning de eindstand bepaalden op 8 – 3. De Haagse punten werden binnengelopen door midvelder Jurickson Fecunda, rechtsvelder Edvin Yrausquin en linksvelder Kevin van Veen.

Pitchers

Voor het team van coach Eugene Henson begon lefty Mike van den Berg op de heuvel en in de zes innings die hij het volhield kreeg hij zes honkslagen tegen en hij zag zeven Rotterdammers de thuisplaat passeren. Johannes Verroen maakte de wedstrijd vol en hij kreeg twee honkslagen tegen en één Rottedammer passeerde de Haagse thuisplaat. Het veld van de Hagenaars maakte gedurende deze wedstrijd vier fouten.

Honkslagen

De Schapenatjesduinbewoners kwamen in Rotterdam tot zes honkslagen wat dus drie punten opleverde.                     

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Robert Bos