ZVV Den Haag pakt verdiende overwinning in Vlissingen

ZVV Den Haag moest afgelopen vrijdag hun vierde uitwedstrijd spelen. Leve de KNVB. Vele files maakte dat de reis zeer( 2,5uur) lang was en dat ze laat aankwamen. Een korte voorbereiding dus. De mannen van coach Gerald Baars hadden wat goed te maken want thuis werd een grote nederlaag geleden.

ZVV Den Haag verraste de mannen uit Vlissingen door gelijk vol druk te zetten op de tegenstander, iets wat Groene Ster in Den Haag het succes bracht. Zo ontstond er een open wedstrijd die gelijk aan beide kanten kansen opleverde. Groene Ster nam toch in de 4e minuut de leiding door een doelpunt van Hoessein Bouzambou. Deze voorsprong werd in de 7e minuut van deze levendige wedstrijd teniet gedaan door Faisal Karoumi op aangeven van broer Brahim na een razendsnelle omschakeling. Het spel golfde op en neer en het was voor de neutrale toeschouwer absoluut een leuke en spannende wedstrijd. Toch nam Groene Ster een 3-1 voorsprong door doelpunten in de 13e minuut van Salim Achoui en 18e minuut van Haitam Kadiri. Toch was het laatste woord voor ZVV want Brahim Karoumi scoorde de aansluiting vanuit een moeilijke hoek 3-2.

Tijdens de iets langere rust waardoor beide teams eindelijk iets konden eten en drinken wees Gerald Baars de spelers op het feit dat ze  hier gewoon de punten mee naar Den Haag moeten kunnen nemen gezien het aantal kansen wat onbenut zijn gebleven. ZVV begon weer agressief aan de wedstrijd en kreeg al snel een vrije trap net voor het doel van de tegenstander. Aanvoerder Morad Chalhi was het eindstation van de mooie ingestudeerde vrije trap over verschillende schijven 3-3. Met de stand weer rechtgetrokken ging de strijd weer op en neer en ZVV had de pech dat het 2 keer de binnenkant van de paal raakte maar helaas geen doelpunten opleverde. Mahir Baaziz was in de 36e minuut het goudhaantje die ZVV Den Haag voor het eerst op voorsprong zette 3-4. Groene Ster ging de laatste minuten met een meevoetballende keeper spelen en dat leverde nog een paar hachelijke situaties op.
Doelman Wojciech Barlik en Morad Chalhi met een kopbal op de doellijn zorgden ervoor dat de stand 3-4 bleef.

Na de wedstrijd werd er door Groene Ster ons nog een voortreffelijke maaltijd aangeboden.