HRC wint van RC Hilversum

Den Haag 30/4 16.00 alwaar de Kick off werd genomen door Hilversum (hier RCH).

En al in de 2de minuut penalty kick RCH, 0-3. Maar HRC was op sterkte en er klaar voor! 3de minuut vanuit de line out werd door HRC de eerste try gedrukt door Victor Huurman. Deze conversie werd nog gemist. 5-3. Toch volgde er daarna weer een tegenslag onze jonge boomlange 2e rijer Bink van Wijk verliet in 7de minuut geblesseerd het veld (en de 2e rij is niet bepaald breed bezet bij de Haagse). RCH profiteerde meteen: 9de minuut try met conversie voor RCH. 5-10.

HRC herpakte zich en in de 18de minuut volgde een snelle aanval met mooie off load van Castor Magis die Siem Noorman in staat stelde te scoren. De conversie verdween ook tussen de palen. 12-10. De teams waren aan elkaar gewaagd en het spel golfde op en neer. 23ste minuut try voor RCH maar deze conversie werd gemist. 12-15. Toen was het weer de beurt aan de Haagse: 29ste minuut off load van Jasey van Kampen stelde Jordi Hop in staat te scoren. De conversie was goed. 19-15. Het enige wapen feit tot de rust is dan nog dat Amir Rademaker in 34ste minuur geblesseerd naar de kant moest.

HRC scoorde in de 3e minuut vanuit de scrum (Siem Noorman) En Lorenzo Groos was weer op schot: de conversie werd niet gemist. 26-15. Nog geen 2 minuten later drukte Lorenzo zelf een try en ook zijn kick Verdween tussen de palen. 33-15. Den Haag leek op stoom, maar moet het dan even met een man minder doen, in de 21ste minuut ging Ryan Berrevoets net geel naar de kant. Daar profiteerde RCH van door even later een try te scoren, maar de conversie werd gemist. 33-20. In de 28ste minuut volgde er nog try voor RCH zonder Conversie 33-25. Maar in de 30ste minuut was het weer raak voor voor HRC door Jordi Hop en de conversie was wederom van Lorenzo Groos. 40-25. In de 40ste minuut volgde er nog een try en conversie voor RCH zodat de eindstand uitkwam op 40-32.