Terugblik hoofdklasse heren hockey. KZ speelt in doelpuntrijk duel gelijk. HGC op eigen veld onderuit

Thuisnederlaag voor HGC

HGC heeft zondagmiddag op de eigen Roggewoning niet weten te winnen tegen Amsterdam. Na 70 minuten liepen de Haagenaars als verliezers van het veld. Lang was het het in Wassenaar op doelpunten. Pas in de 44e minuut brak Mirco Pruyser de ban en zette de bezoekers op voorsprong. Nadien wisten beide ploegen wel de goal te vinden. Alan Forsyth bracht HGC terug in de wedstrijd, maar de Amsterdammers drukten door en wisten nog twee keer te scoren.

Door de nederlaag zakt HGC naar de zesde plek op de ranglijst. Na zestien wedstrijden heeft de ploeg van coach Paul van Ass 28 punten verzameld.

Doelpuntrijk duel KZ eindigt gelijk
De heren van Klein Zwitserland gingen zondag op bezoek bij Pinoké. De wedstrijd in het Amsterdamse bos leverde geen winnaar op, maar beide ploegen wisten wel drie keer te scoren. De thuisploeg opende de score en na het eerste kwart stond het al 2-0. Maar KZ rechtte zijn rug en kwam nog voor rust op gelijke hoogte door doelpunten van Tim Brand en Nicolas Keenan (strafcorner). Na de pauze kwamen de Haagenaars zelfs op voorsrong uit een strafcorner. De Amerikaanse strafcornerspecialist van KZ,  Aki Käppeler, legde aan en scoorde. Verlvolgens leek KZ ook de overwinning in de wacht te slepen. Pas in de slotseconden van de wedstrijd maakte Alexander Hendrickx de gelijkmaker. Door dit gelijke spel heeft KZ zo wel zijn eerste punt na de winterstop te pakken. De ploeg van Omar Schlingemann blijft op de zevende plaats staan met 24 punten uit zestien wedstrijden.

Redactie: Vyron Verkijk
Foto’s: Michel Finkelnberg – Meer foto’s op SportSnap