Terugblik dames hoofdklasse Hockey. HDM speelt gelijk, HGC laat het liggen. KZ onderuit bij Pinoké

Doelpuntloos gelijkspel HDM

De dames van HDM hebben zondag in eigen huis knap stand gehouden tegen topploeg Amsterdam. In eigen huis wist het de bezoekers van scoren te houden, maar wist de eigen kansen zelf ook niet te benutten, waardoor de wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.
De Haagse dames blijven nog wel in race om een ticket voor de play-offs. HDM staat zesde in de Hoofdklasse en heeft slechts één punt minder dan de nummer vier en vijf, Pinoké en HGC.

HGC verliest van degradatiekandidaat
HGC doet nog wel mee om de play-offs, maar op bezoek bij Bloemendaal hebben de dames van HGC verrassend verloren van degradatiekandidaat Bloemendaal. Op ’t Kopje werd de Wassenaarse ploeg met 3-2 verslagen.
Vier doelpunten vielen uit een strafcorner, Giselle Ainsley en Milagros Fernandez Ladra wisten namens de bezoekers te scoren. Waar HGC de veldkansen niet benutte, wist Bloemendaal dat wel te doen, en trok zo verrassend de overwinning naar zich toe. De ploeg van Robbert-Jan de Vos heeft sinds de winterstop slecht een van haar vijf duels gewonnen. Bovendien verliest het zo belangrijke punten in de strijd om de play-off tickets. Toch staan de Wassenaarse dames nog op de vijfde plaats met 27 punten.

Nederlaag KZ bij Pinoké
De dames van Klein Zwitserland gingen op bezoek bij Pinoké, dat met HDM en HGC strijd om een plek bij de bovenste vier. KZ is juist verwikkeld in een strijd om degradatie, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Al na drie minuten keek de ploeg van Jorge Nolte tegen achterstand aan en die kwam het niet meer te boven. Toen Frances Westenberg de thuisploeg uit een strafbal op 2-0 had gezet was de wedstrijd gespeld. Lotte van Dongen mocht in de laatste minuut nog wel een tegentreffer maken, waardoor de wedstrijd in 2-1 eindigde. Door de nederlaag zakt KZ een plek op de ranglijst en blijft het met zestien punten in de degradatiezone staan.

Nu volgt een interlandbreak in de Hoofdklasse dames. Op 20 april wordt de volgende competitieronde gespeeld.

Redactie: Vyron Verkijk
Foto’s: Frank van der Leer – Meer foto’s op SportSnap