Terugblik hockey hoofdklasse mannen. HGC wint, KZ pakt prima punt

Foto’s archief Marcel van der Looi

Eenvoudige zege HGC
De heren van HGC hebben zondagmiddag een eenvoudige zege geboekt. In en tegen Tilburg werd met 1-3 van de degradatiekandidaat gewonnen.
Seve van Ass zette de Wassenaarse ploeg in de eerste helft op voorsprong uit een strafcorner. Na rust kwam Tilburg nog wel op gelijke hoogte, maar daarna na HGC het heft in handen. Zachary Wallace maakte met twee doelpunten het verschil voor de bezoekers.
Door deze overwinning blijft HGC in de race om de play-offs te halen. Na zeventien wedstrijden staan ze op de vijfde plek met 31 punten. Slechts twee punten minder dan nummers drie en vier Kampong en Pinoké.

Klein Zwitserland vecht zich teug en pakt punt

Foto archief www.sportsnap.nl


Voor Klein Zwitserland stond zondag een uitwedstrijd tegen nummer drie uit de Hoofdklasse, Kampong. Ondanks dat de ploeg van Omar Schilngemann na de eerste helft 2-0 achter stond wist KZ zich in de tweede helft knap terug te vechten tot 2-2.

Derck de Vilder en Terrance Pieters zette de thuisploeg binnen 20 minuten op een 2-0 voorsprong, waarna het een lastige dag leek te worden voor KZ. Toch gaven de Hagenaars zich in de tweede helft niet zomaar gewonnen. Marco Miltkau was voor de bezoekers de held van de dag, met twee doelpunten, waarvan de tweede in de laatste minuut van de wedstrijd.

Zo houdt KZ knap stand tegen een topploeg, maar het punt levert weinig op voor de stand. Na zeventien wedstrijden staat KZ op een eenzame zevende plek in de Hoofdklasse. Zo heeft het vijf zelf 25 punten, maar vijf punten minder dan nummer zes Oranje-Rood en vijf punten meer dan Den Bosch.