Terugblik Hockey hoofdklasse dames. Overwinningen HGC en HDM, KZ verliest van topper

Foto archief

De dames van HGC en HDM hebben zondagmiddag een uitoverwinning geboekte in de Hoofdklasse. HGC won met 2-3 van hekkensluiter Oranje-Rood en HDM won met 1-2 van laagvlieger Victoria. De dames van Klein Zwitserland konden dan weer niet stunten in hun uitwedstijd tegen de nummer twee in de Hoofdklasse Amsterdam. De ploeg van Jorge Nolte verloor met 0-1.

HGC heeft moeite met hekkensluiter
De Wassenaarse ploeg had een hele kluif om de nummer laatst uit de Hoofdklasse te verslaan. Karlijn Scheepens en Giselle Ainsley zorgden nog wel voor een vroege 2-0 voorsprong in het eerste kwart. Daarna kwam Oranje-Rood beter in de wedstijd. Via Janneke van der Venne (strafcorner) was de ruststand 1-2. Ook na rust Hadden de bezoekers het lastig in Eindhoven. Pas in de 62e minuut kon HGC de marge weer op twee brengen.  Isis van Loon was verantwoordelijk voor de 1-3. Oranje-Rood, dat vorige week nog knap van Klein Zwitserland won, bleef erin geloven en kwam vlak voor tijd nog terug tot 2-3. Omdat de goal in de zeventigste minuut viel kon HGC dus opgelucht adem halen en met 3 punten huiswaarts keren.

Ook moeizame zege HDM
Ook de dames van HDM hadden zondag een lastige wedstrijd tegen een van de mindere ploegen uit de Hoofdklasse. Pas in de 64e minuut, toen Belén van den Broek scoorde uit een strafcorner, viel de beslissing. In de eerste helft had Pien van Nes de Haagse ploeg op een 0-1 voorsprong gezet, maar na rust trok Daphne Vermolen de stand gelijk. De wedstrijd bleef gelijk opgaan tot dat HDM in de slotfase dus een strafcorner kreeg waarna de overwinning voor HDM zeker was.

Klein Zwitserland stunt niet
Door de overwinningen van HGC en HDM op de twee directe concurrenten had Klein Zwitserland zondag goede zaken doen. Dan moest er alleen wel gewonnen van nummer twee uit de Hoofdklasse, Amsterdam. De Haagse ploeg leek zowaar ook lang op een stunt uit te zijn in Amsterdam, door in elk geval een punt mee naar huis te nemen. Bijna zeventig minuten lang hield KZ de tegenstander op 0-0. De wedstrijd had alleen twee minuten korter moeten duren voor KZ. In de 68e minuut maakte Mea de Vries de winnende goal. Zodoende kon KZ behalve een goed gevoel geen punt mee naar Den Haag nemen.

HGC en HDM in top vijf, KZ blijft degradatiekandidaat
Door hun overwinningen blijven de HGC en HDM in de top meedraaien. HGC staat nu op een play-off plek, met 26 punten uit vijftien wedstrijden. HDM heeft vier punten minder dan HGC, maar staat voorlopig wel knap vijfde.
Klein Zwitserland blijft na de nederlaag in de degradatiezone, maar zag concurrenten Oranje-Rood en Victoria niet in- of uitlopen. KZ staat nu één na laatste met evenveel punten als Victoria (10) en één punt meer dan hekkensluiter Oranje-Rood.