Terugblik Hockey hoofdklasse heren. Nipte overwinning HGC, KZ verliest opnieuw

Nipte Overwinning HGC
HGC boekte zondagmiddag in de Hoofdklasse een kleine 1-0 overwinning op laagvlieger SCHC. Op de Roggewoning hielden de bezoekers lang stand. Pas in de 55e minuut kon Seve van Ass HGC op voorsprong zetten. Dit bleek dus ook de eindstand te zijn. HGC had deze overwinning nodig om zicht te houden de play-off plaatsen. HGC staat nu op de zesde plek in de hoofdklasse, maar heeft met 25 punten slechts een punt achterstand op de nummer vier Pinoké.

KZ verliest opnieuw
De heren van Klein Zwitserland verloren zondag hun tweede wedstrijd na de competitiehervatting. Op bezoek bij Oranje Rood werd met 4-2 verloren. Voor rust stond het al 3-0 voor de thuisploeg door doelpunten van Gijs van Merriënboer (2x) en Sheldon Schouten. Albert Beltrán scoorde uit een strafcorner de 3-1 voor de Hagenaars, maar Jamie van Aart bracht het verschil enkele minuten weer op 3 goals. Ook  Aki Käppeler was namens KZ trefzeker uit een strafcorner, maar kans op de overwinning maakten de bezoekers niet meer. Door deze nerderlaag zakt de ploeg van Omar Schlingeman in twee weken tijd van de derde plek naar plaats zeven. Na veertien wedstrijden heeft het 23 punten verzameld.