KVS/Maritiem wint maar komt net tekort

In een ouderwets volle Blinkerd ontving KVS/Maritiem  zaterdagavond SDO/Fiable. Het doel was duidelijk: winnen van SDO en het liefst met minimaal 5 doelpunten verschil om de opgelopen schade in de uitwedstrijd goed te maken en de eerste plaats in de poule over te nemen van SDO.

Na een gelijk opgaande beginfase (3-3) had het er alle schijn van dat dat ging lukken want KVS liep uit naar een 11-6 voorsprong mede dankzij doelpunten van Jarmo Jongman en de spatzuivere Laura Dijkhuizen. KVS kon de marge zelfs vergroten maar zag een verkregen strafworp afgekeurd worden Het was het breekpunt van de eerste helft want SDO scoorde direct in de tegenaanval en kreeg plotseling de geest. Langzaam verdween de ruime voorsprong van KVS en stond bij rust slechts een minimale 13-12 voorsprong op het scorebord.

Ook in de 2e helft bleef KVS de bovenliggende partij maar kon het geen afstand nemen van het taaie SDO. KVS sloeg wel weer een gaatje op 19-15, en daarmee kreeg de missie van KVS-coach Andre Kuipers weer kans van slagen. Maar KVS zag SDO toch weer terugkomen en zette in een bloedstollende slotfase aan voor een alles of niets slotoffensief. 7 Seconden voor tijd, op een stand van 24-20, leek Christiaan Spaans de bevrijdende treffer voor KVS te gaan maken maar zijn afstandsschot draaide net uit de korf waardoor KVS bleef steken op een positief verschil van 4. Na het laatste fluitsignaal werd het feestje dan ook gevierd bij de gasten uit Kamerik ondanks de overwinning van KVS. O de eerste plaats in de poule blijft vooralsnog voor SDO staan maar ook de 2e plaats geeft toegang tot de play-offs om te promoveren naar de hoofdklasse. De supervissen uit Scheveningen hebben alles dus nog zelf in de hand.

Redactie: KVS Korfbal

Foto’s: Henk Schaap