Terugblik Hockey Dames hoofdklasse

Geen zege voor HDM
HDM heeft zondag op het laatste moment in eigen huis verloren  van de nummer twee uit de Hoofdklasse SCHC. Lang leek het duel op een gelijkspel uit te draaien, maar een rake strafcorner van Jibby Jansen in de 64e minuut deed de Hagenaars de das om.

In de eerste helft had hdm het betere van het spel en kwam het tot een aantal goede kansen, maar stuitte het op de goed keepende doelvrouw Alexandra Heerbaart van SCHC. Pas in de slotfase van de eerste helft kwamen de bezoekers pas een paar keer gevaarlijk op de helft van hdm.
In de tweede helft was het spelbeeld omgekeerd. Dit maal werd de thuisploeg door de Bitlhovenaren veelvuldig tot verdedigen gedwongen. Een gelijkspel zou een terechte uitslag zijn geweest, maar de late goal van Jansen deed dus anders beslissen. HDM maakt op papier nog kans op de play-offs, al lijkt dat toch een hele klus te worden. De Haagse ploeg staat zesde met 22 punten, 5 minder dan nummer vier HGC.

Remise voor HGC
De Wassenaarse dames van HGC hebben zondag eenĀ  puntĀ  overgehouden aan de wedstrijd tegen Amsterdam. Op de eigen Roggewoning eindigde de topper tussen de nummer drie en vier in 1-1.

De doelpunten vielen pas in de tweede helft. Dirkie Camberlain zette de thuisploeg in de 55e minuut op 1-0 en lang leek dat ook de eindstand te worden, totdat Marijn Veen de stand twee minuten voor tijd de stand gelijk trok. HGC blijft staan op de vierde plek met 27 punten.

Belangrijke zege Klein Zwitserland
De dames van KZ hebben zichzelf zondag beloont met drie punten beloont in de uitwedstrijd tegen Bloemendaal. Beide ploegen staan in de degradatie zone en kunnen de drie punten dus goed gebruiken. Beide ploegen wilden een tegendoelpunt voorkomen en zo bleef de wedstrijd dan ook lang steken op 0-0. Een strafcorner in de 67e minuut, benut door Meike Tjaberinga zorgde ervoor dat de Haagse dames als nog met drie punten naar huis gingen. Door deze overwinning wipt KZ over Bloemendaal heen en staat het nu op de relatief veilige negende plaats met dertien punten.