HGC boekt zege tegen KZ in aantrekkelijke derby

In de Hoofdklasse heren stond zondag de derby tussen Klein Zwitserland en HGC op het programma. De bezoekers uit Wassenaar gingen als winnaar van het veld, maar Klein Zwitserland had zeker een punt verdient na een zeer aantrekkelijke wedstrijd. HGC was vooral veel effectiever in het maken van de kansen die ze kregen, waar KZ zijn schoten op doel gekeerd zagen worden door HGC doelman Sem van de Ven. Na 70 minuten was de eindstand 2-3.

Binnen twee minuten kwam de ploeg van coach Paul van Ass al op 0-1 door een goal van Zachary Wallace. Wallace onderschepte een bal op de rand van de cirkel en haalde hard uit in de linkerhoek. HGC had in de eerste helft een klein veldoverwicht en kwam dan ook verdient op 0-2 voor rust, Floris van der Linden kon scoren uit een strafcorner.
De eerste vijf minuten na rust bleef het spelbeeld ongeveer gelijk aan de eerste. HGC was iets beter en kon wederom scoren uit een strafcorner. Dit maal was het Gordon Jonhston die KZ goalie Koene Schaper verschalkte. Met 0-3 op het scorebord begon de wedstrijd te kantelen. De thuisploeg schroefde het tempo op en wist met goede combinaties veelvuldig de cirkel van HGC te vinden.
Zo kreeg de thuisploeg door de opgevoerde druk op de goal van HGC dan ook terecht een strafcorner die door Thomas Graig werd benut. Klein Zwitserland ging na de 1-3 door waar het gebleven was en kreeg in de 50e minuut een strafbal. Weer was het Craig die deze kans wist te benutten.

Met nog 20 minuten op de klok geloofde de ploeg van Omar Schlingemann nog in de gelijkmaker, maar het zag de schoten op goal gekeerd worden door doelman Van de Ven. HGC kwam nog wel een aantal keer onder de druk uit waardoor zich een zeer spannende slotfase ontspon. Beide ploegen bleven goed spelen, maar wisten in het restant van de wedstrijd niet te scoren.
Door de felbevochten zege blijft HGC aanspraak maken op een play-off ticket. Voor KZ lijken de play- offs nu uit het zicht verdwenen. HGC staat vijfde in de Hoofdklasse met 28 punten uit 15 wedstrijden, KZ blijft zevende met 23 punten. De bovenste vier ploegen plaatsen zich voor de play-offs.