ADO Den Haag pakt zwaarbevochten punt in Eindhoven

Na de door stroomstoringen geteisterde thuiswedstrijd afgelopen vrijdagavond tegen Jong PSV die na 24 minuten bij een stand van 0 – 1 definitief gestaakt werd gingen de Hagenaars maandagavond op bezoek bij het in de reguliere stand op de vierde plaats staande FC Eindhoven. De Brabanders die vóór aanvang van deze laatste wedstrijd in de 3e periode koploper waren moesten winnen om de concurrenten  in deze periode,  FC Volendam en FC Emmen voor te blijven. Na een 0 – 1 voorsprong bij rust keerden de Hagenaars met een 1 – 1 eindstand terug naar de Hofstad.

1e Helft

In het eerste kwartier viel er in het Jan Louwers Stadion weinig te beleven. Na een kleine twintig minuten ontstond de eerste kans voor de thuisploeg in de persoon van Jort van der Sande die maar net tekort kwam om een voorzet een goed vervolg te geven.  Een paar minuten later was het ADO Den Haag dat de score kon openen in de persoon van Sem Steijn die na de kopbal van Thomas Verheydt uit een voorzet van aanvoerder Boy Kemper de bal op een presenteerblaadje voor zijn voeten kreeg en het net wist te vinden achter keeper Nigel Bertrams. Door deze assist is Verheydt nu één van de drie spelers die betrokken zijn bij honderd Eerste Divisie doelpunten (79 goals, 21 assists) sinds zijn debuutseizoen 2015/2016  (Ralf Seuntjes en Robert Mühren en zijn de andere twee, red.). Met deze stand zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Na de rust ging de thuisploeg fanatiek op zoek naar doelpunten die bij winst de 3e periode op zou leveren. Aangezien FC Emmen bij rust al met 4 – 0 voorstond tegen koploper FC Volendam moest de ploeg van trainer Ruud Penders minmaal tweemaal scoren om deze periode titel te pakken want anders zou deze in Drenthe belanden.  Amar Ćatić was namens de bezoekers de eerste die een schot waagde op de rand van de zestien maar deze miste snelheid om Bertrams in het Eindhovense doel te verrassen. Vervolgens na zo’n 65 minuten werd een schitterende Haagse combinatie die eindigde voor de voeten van Ricardo Kishna geblokt door de doelman van de thuisploeg en had eigenlijk een beter lot verdiend. Een paar minuten later kwamen de gastheren toch langszij waarbij invaller Justin Ogenia de assist verzorgde op spits Joey Sleegers die doelman Alessandro Damen daarop kansloos liet. Niet veel later waren de bezoekers dicht bij de 1 – 2 door Jamal Amofa die zijn inzet op de lat zag eindigen. In het laatste kwartier nam de druk van de thuisploeg meer toe die op zoek gingen naar de bevrijdende treffer wat de 3e periode titel op zou leveren. Damen onderscheidde zich in die fase met een prima redding op een schot van Sleegers.  Ondanks de zes minuten blessuretijd die erbij kwamen slaagde de thuisploeg er niet in om nog de winst te pakken waardoor FC Emmen op de 3e periode beslag legde  na de winst op FC Volendam (4 – 1).