HRC zwaar onderuit tegen Haarlem

Bij HRC was de ziekenboeg weer aardig gevuld, maar met wat kunst en vliegwerk kon er toch een team afreizen naar Haarlem. Haarlem staat 2e op de ranglijst dus de vooruitzichten met zo’n zware pot voor de boeg waren niet heel gunstig. Enfin om iets over 3 uur nam HRC de kick off en 9 minuten later stond de eerste try met conversie voor Haarlem op het bord. In de 12de minuut was het weer raak maar deze keer ging de conversie naast de palen. 12-0

Lorenzo Groos wist in de 18de minuut echter aan te sluiten door een try voor HRC te drukken en vervolgens ook conversie tussen de palen te trappen. 12-7.

Maar dat bleek het enige wapenfeit van de Haagse in de 22ste, 25ste en 33ste minuut  scoorde Haarlem. En doordat de conversies niet heel lekker liepen bij de thuisclub bracht dat de ruststand op 27-7

In de tweede helft leek het even een totale  afslachting te worden: in de 2de minuut van de tweede helft drukte Haarlem een try gevolgd door een niet te missen conversie (34-7) en nog geen 2 minuten later was het week raak (41-7)….Als het in dit tempo door zou gaan….Maar HRC hield stand en uiteindelijk duurde het tot de 30ste minuut van de tweede helft voordat Haarlem een volgende try en conversie op het bord kon brengen 48-7. In de 37ste minuut wist de thuisploeg nog een maal tot scoren te komen (met conversie) wat de eindstand op 55-7 bracht.