ZVV Den Haag neemt verdiend drie punten mee naar huis

Vrijdagavond stond in sporthal Mheenpark in Apeldoorn de eerste uitwedstrijd op het programma. AGOVV is de huidige koploper in de 2e fase van de competitie dus ZVV Den Haag kon zijn borst natmaken. De mannen van coach Gerald Baars hadden ook nog wat goed te maken tegen deze tegenstander want eerder dit seizoen werd er een smadelijke 9-2 nederlaag geleden.

ZVV Den Haag begon scherp en met vol focus aan de wedstrijd om zich niet zoals vorige keer te laten verrassen. En dat werkte. AGOVV probeerde gelijk het spel te dicteren maar werden eigenlijk simpel opgevangen door de Hagenaars. Den Haag kreeg ook de beste kansen en in de derde minuut schoot aanvoerder Morad Chalhi op aangeven van Shwendell Cijntje de 0-1 binnen. AGOVV probeerde de druk op te voeren maar verdedigend stond Den Haag als een huis en als het toch dreigde fout te gaan stond Wojciech Barlik zijn mannetje in het doel en keepte een goede wedstrijd. Het is dat Den Haag wat onzorgvuldig met de kansen om bleef gaan anders was de omschakeling vrijdag een dodelijk wapen geworden. Met een 0-1 voorsprong werd de rust bereikt.

Na rust wederom een scherp ZVV Den Haag en was nu in beginfase wel dodelijk effectief. In de 22e minuut maakte Faisal Karoumi na een mooie actie en dito schot de 0-2. En of het nog niet genoeg was liep Djamairo Richters in de 25e minuut de 0-3 bij de 2e paal binnen. AGOVV was toen even de kluts kwijt en was rijp voor een grote nederlaag. Toch kwamen de gastheren uit Apeldoorn na een mooie aanval op 1-3 en ze kregen er weer geloof in. ZVV Den Haag grossierde in die periode in het missen van mooiste kansen om de marge weer op 3 te zetten. Een gekraakt schot die via de paal terugkwam voor de voeten van een aanvaller van AGOVV zorgde voor de aansluiting 2-3. Het aanwezige publiek tot dan toe muisstil ging achter de thuisploeg staan en het beloofde een hectische slotfase te worden.
Toch hield ZVV Den Haag redelijk makkelijk  stand door redelijk eenvoudig onder de druk uit te voetballen en zelf nog genoeg kansen om de knock-out uit te delen. 3 minuten voor tijd besloot de coach van AGOVV om met een meevoetballende keeper te gaan spelen om de druk op te voeren.
Dat ging al snel mis. Den Haag zette plotseling druk en Abdelhak Bojaada ontfutselde de bal van de tegenstander en schoot van eigen helft de bal in het verlaten doel 2-4. Eigenlijk was toen het verzet van AGOVV gebroken en werden de laatste minuten redelijk eenvoudig afgesloten. Na afloop was er feest in de kleedkamer en met 3 punten in de tas was  de terugreis naar Den Haag prettig.

As vrijdag 1 april staat de thuiswedstrijd tegen Leekster Eagles op het programma. Zij zorgden ook voor een verassing door Tigers Roermond met 3-2 te verslaan. ZVV Den Haag is dus gewaarschuwd.
En van onderschatting mag geen sprake zijn.

Redactie: ZVV Den Haag