Gwyneth Hendriks: “Ajax zit net als wij in een goede flow”

ADO Den Haag Vrouwen heeft de laatste vier officiële wedstrijden winnend afgesloten. Woensdag 16 maart gaat de ploeg tegen Ajax op jacht naar de vijfde zege op rij. Beide elftallen ontmoetten elkaar 31 keer eerder in competitieverband. Viermaal was er een Haagse zege, terwijl de tegenstander tienmaal zegevierde. Negen confrontaties eindigden in een gelijkspel. Hieronder de thuiswedstrijd eerder dit seizoen, toen beide clubs niet tot scoren kwamen.

Inmiddels heeft Ajax al acht Eredivisiewedstrijden op rij gewonnen. De huidige nummer twee heeft na zeventien duels twee punten minder dan koploper FC Twente, echter heeft Ajax op dit moment een wedstrijd minder gespeeld. Na de zege op bezoek bij PSV (0-1) staat ADO Den Haag Vrouwen solo op de vijfde plaats met 23 punten uit zeventien wedstrijden. Om de kloof met de top vier te verkleinen, is de eerste thuiszege op Ajax in de Eredivisie sinds 27 september 2019 noodzakelijk. Destijds zorgde Chasity Grant, momenteel uitkomend voor de tegenstander, in de slotfase voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

“Ik kijk heel positief naar de huidige vorm van het elftal,” zegt Gwyneth Hendriks. “Het ADO-DNA begint weer terug te komen en je ziet dat we voor elkaar door het vuur willen gaan. Het heeft altijd in de groep gezeten, maar je ziet dat het de laatste tijd meer tot zijn uiting komt. En dat is terug te zien in de resultaten. Hopelijk kunnen we dit gevoel met elkaar vasthouden en er nog een mooi seizoen van maken. Ik heb er alle vertrouwen in!”

Aanstaande woensdag zal de 21-jarige verdedigster namens de Residentieclub voor de vijftigste maal in het veld staan in de Eredivisie. “Allereerst ben ik heel blij en trots dat ik al zoveel wedstrijden in het groengele shirt heb mogen spelen. De club heeft mij gemaakt tot de speelster die ik nu ben en daar ben ik trots op. Ik heb de afgelopen jaren alles gespeeld en dat heeft een grote bijdrage gehad in mijn ontwikkeling. Daardoor heb ik meer ervaring in de Eredivisie gekregen en mezelf elke week kunnen verbeteren. Ik kijk heel positief naar mijn ontwikkeling bij ADO Den Haag Vrouwen en hoop mezelf alleen maar meer te ontwikkelen. Ik ben een hele trotse aanvoerder van dit team en deze mooie club.”

Woensdag verwacht ze een leuke en spannende wedstrijd, waarin haar ploeg alles zal moeten geven. “Ajax zit net als wij in een goede flow, het is nu aan ons om daar een eind aan te maken en onze eigen flow voort te zetten. Het verloren uitduel in Amsterdam was onnodig. Wij beloonden onszelf niet in een goede eerste helft. Wij leven met veel vertrouwen naar morgen toe en hopen een mooi resultaat neer te zetten. We zijn er klaar voor.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Ajax wordt op woensdag 16 maart gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Tickets voor de wedstrijd kunnen worden gekocht via: www.adovrouwen.nl/tickets

Tekst: Ivo Schimmel

Foto; Ashton Tokromo