ADO vrouwen houden Ajax op een gelijkspel

Het uitstel van deze wedstrijd naar woensdagavond had ook te maken het het stilleggen van ADO Den Haag – Jong PSV. Gelukkig werd de wedstrijd ADO Den Haag vrouwen tegen Ajax ‘ zonder’ stroom problemen afgewerkt in het Cars Jeans Stadion.

De ploeg van trainer Sjaak Polak die hun laatste wedstrijd in Eindhoven tegen bekerwinnaar PSV knap maar ook verdiend met 1 – 0 in hun voordeel hadden beslecht waren erop gebrand om ook Ajax het vuur na aan de schenen te leggen.

1e Helft
Het eerste wapenfeit kwam van de thuisploeg in de persoon van Kirsten van de Westeringh die een breedtepass van Liz Rijsbergen inschoot en die door Regina van Eijk in het Amsterdamse doel tot corner verwerkt werd. Hierna lieten de bezoekers zich vaker zien voor het doel van de thuisploeg waarbij Chasity Grant (oud ADO) rakelings voorlangs schoot. Ook Victoria Pelova stelde haar oud-ploeggenoot Barbara Lorsheyd op de proef maar de Haagse doelvrouw had een fantastische redding in huis.

Hierna hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht hoewel de bezoekers wel een veldoverwicht opbouwden. Vijf minuten voor het rustsignaal mocht Van de Westeringh een corner nemen en ook tot haar eigen verbazing verdween de bal via de kluts in het Amsterdamse doel en met deze voorsprong zocht de ploeg van trainer Sjaak Polak de kleedkamer op.

2e Helft
Na de rust was het te verwachten dat de bezoekers gelijk op zoek zouden gaan naar de gelijkmaker. Maar Polak had zijn ploeg goed voorbereid op de te verwachten stormloop van de bezoekers en er op gewezen dat het speelveld klein gehouden moest worden wat ook goed werd uitgevoerd.
Ondanks wat wissels aan de kant van de bezoekers leverde dat in eerste instantie niet echt veel op.

Pas een kwartier voor tijd was het invaller Tiny Hoekstra die een breedtepass van de op rechts doorgebroken Grant niet goed verwerkte waardoor haar schot naast het Haagse doel belandde. Vijf minuten later leek de gelijkmaker op het scorebord te komen maar scheidsrechter John Kraak en zijn assistent konden niet waarnemen dat de bal uit een Amsterdamse corner in een m̻l̩e van spelers over de doellijn was verdwenen mede omdat Lorsheyd in het Haagse doel zich op de bal had gestort (in het video interview met aanvoerder Gwyneth Hendriks na afloop gaf deze ruiterlijk toe dat de bal ruim over de doellijn was, red.). Een minuut later viel dan toch de 1 Р1 door Grant die kon profiteren van ongeconcentreerd verdedigen aan Haagse kant.

In de ruim bemeten zeven minuten blessuretijd greep de thuisploeg nog bijna de winst waarbij een omhaal van aanvoerder Hendriks door doelvrouw Van Eijk maar net op de doellijn tegen werd gehouden.

Uiteindelijk bleef het bij deze 1 – 1 en kunnen de ADO vrouwen zich op gaan maken voor de halve finale van de TOTO KNVB Bekerstrijd die komende zondag in Eindhoven tegen de PSV vrouwen op het programma staat.