Geen herhaling bekerfinale voor ADO Den Haag vrouwen na verlies in Eindhoven

De vrouwen van ADO Den Haag zijn er zondagmiddag in de halve finale van de TOTO KNVB Beker in Eindhoven tegen de vrouwen van PSV niet in geslaagd om revanche te nemen voor het verlies vorig seizoen in de eindstrijd voor die KNVB beker tegen datzelfde PSV en zodoende zich dus voor de tweede keer op rij te plaatsen voor de finale die voor 18 april (2e paasdag) op het programma staat en waarvoor de Ajax vrouwen, zich  na de winst op Excelsior,  al geplaatst hadden. Na een 1 – 1 eindstand trokken de PSV vrouwen na verlenging uiteindelijk met 2 – 1 aan het langste eind.

1e Helft

In de eerste helft gebeurde er vrij weinig op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven. De bezoekers konden niet beschikken over Maartje Looijen en Pleun Raaymakers die in de afgelopen woensdag ingehaalde competitiewedstrijd in het Cars Jeans Stadion vrij snel geblesseerd uitvielen in de ontmoeting met de vrouwen van Ajax (1 – 1).

Na twintig minuten spelen was het Romy Speelman die namens de Haagse vrouwen een vrije trap mocht nemen en deze gelijk op het Eindhovense doel schoot maar Lisa Alkemade (verving Sari van Veenendaal, red.) was goed bij de les en kon de bal gemakkelijk pakken. Drie minuten later was het de thuisploeg die de voorsprong pakte door Melanie Bross die het net wist te vinden na een assist van Naomi Pattiwael. Vijf minuten later viel bijna de gelijkmaker toen de bal na een corner in een scrimmage maar net werd naast geschoten  door één van de Haagse spitsen.  Met deze 1 – 0 zochten de ploegen de kleedkamer op.

2e Helft

De ploeg van trainer Sjaak Polak begon gelijk goed aan de hervatting want al binnen vier minuten stond de gelijkmaker op het scorebord door een treffer van aanvoerder Gwyneth Hendriks (foto) uit een corner van Speelman. Door deze oppeper nam het zelfvertrouwen van de bezoekers duidelijk toe en creëerden ze ook een overwicht. Onder meer Kisten van de Westeringh nam namens de residentieploeg het doel van de thuisploeg onder vuur maar de doelvrouw van de thuisploeg blokte deze inzet waarbij Nikki IJzerman net niet kon profiteren door uit de rebound te scoren.  De thuisploeg kon daar in deze fase van de wedstrijd nog maar weinig tegenover stellen, sterker nog ruim een kwartier voor tijd was het Hendriks die voor de bezoekers vanaf een meter of twintig een vrije trap mocht nemen en de hard op het doel geschoten bal maar net gepakt zag worden door doelvrouw Alkemade. Ondanks zes minuten extra speeltijd bleef het in Eindhoven 1 – 1 en gingen de ploegen de dertig minuten durende verlenging in.

1e Verlenging

Met een aantal wissels aan Haagse kant gingen beide ploegen op zoek naar de ‘wellicht’ bevrijdende treffer. Na zo’n zeven minuten was het toch de thuisploeg die weer op voorsprong kwam uit een corner door de Belgische Julie Biesmans. De bezoekers moesten dus weer in de achtervolging en deze stand bleef tot de 2e verlenging gehandhaafd.

2e Verlenging

In de eerste minuten was het Van de Westeringh die een vrije trap mocht nemen maar haar inzet werd gemakkelijk gekeerd door Alkemade. Ondanks de enorme inzet aan Haagse kant lukte het niet meer om de stand nog gelijk te trekken en er daarmee nog een strafschoppen serie uit te slepen. Wat nu nog resteert voor de Haagse vrouwen is de competitie.

Competitie

Er zijn nog zes wedstrijden te spelen te beginnen met de uitwedstrijd komende vrijdag tegen de vrouwen van Heerenveen.

PSV Eindhoven – ADO Den Haag:    2 – 1  (1 – 0)

Scoreverloop: 23e min. 1 – 0 Bross, 49e min. 1 – 1 Hendriks, 97e min. 2 – 1 Biesmans

Scheidsrechter:  —

Gele kaarten: Verspaget (ADO Den Haag);  Brugts, Harrison, v.d.Berg (PSV Eindhoven)

Toeschouwers:  356

Opstelling PSV Eindhoven: Alkemade, Rodriguez, Waldus, v.d.Berg, Levels, v.Lunteren (69/Harrison), Biesmans, Brugts (115/Rask), Pattiwael (105/Coolen), Thestrup, Bross (62/Kuijpers)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Hendriks, Verspaget, Douma, Speelman, Nelemans, v.d.Westeringh, v.Oosten (90/Amani), Rijsbergen (90/v.Belen), Ravensbergen, IJzerman (80/Sellies)