Hellas verliest nipt van E&O

Zaterdag 19 maart was het weer zover, de heren van IMTO Benelux Hellas speelden uit tegen E&O in Emmen. Na winst afgelopen dinsdag uit in Limburg waren de Haagse mannen gebrand om de huidige vorm door te zetten. Mede door veel blessures traden beide  teams aan met veel jonge talenten, wat op papier reden gaf voor spektakel.

De eerste helft kwamen de mannen van Hellas sterk uit de startblokken. De kansen werden met snel spel gecreëerd en benut. Hellas wist door sterk spel van onder andere oud routinier Leon van Schie de kansen te benutten wat uiteindelijk resulteerde in een 13-18 ruststand in het voordeel van Hellas.

Na de rust was de taak voor de Helleenen om de vorm door te zetten. Echter kreeg E&O de smaak te pakken en liepen zij de eerste 5 minuten van de tweede helft terug naar een gelijkspel. Met de laatste 10 minuten op de klok was de spanning voelbaar in de gevulde hal. Er werd aan beide kanten gestreden om de overwinning over de streep te trekken.

Na een slordige fase van Hellas trok uiteindelijk de ploeg uit het oosten van Nederland aan het langste eind. Ondanks een aantal mooie treffers van Loek van Bergen en Henegouwen in de laatste minuten. Er werd op 30-31 afgefloten en de Hellenen keerden helaas zonder punten huiswaarts.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen