KVS/Maritiem pakt leiding in de poule

KVS/Maritiem reisde af naar de Leiden voor de ontmoeting tegen Sporting Trigon. In de thuiswedstrijd had KVS weinig moeite met de Leiderdorpers en werd er eenvoudig met 32-14 gewonnen. De formatie van André Kuipers en het meegereisde publiek zagen de uitwedstrijd, waar KVS toegang tot de play-offs kon afdwingen, dan ook met veel vertrouwen tegemoet.

KVS zette de wedstrijd direct op slot. Binnen 10 minuten hadden de supervissen uit Scheveningen als een voorsprong van 1-9 op het scorebord staan. Sporting Trigon kwam er niet aan te pas en speelde meer tegen zichzelf en de scheidsrechter dan tegen KVS. Het leverde de aanvoerder van Sporting Trigon al in de 11e minuut een gele kaart op. Met een ruststand van 4-16 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

De 2e helft leverde geen ander beeld op, de zege kwam voor KVS niet meer in gevaar. KVS nam gas terug en de concentratie nam iets af. Sporting Trigon daarentegen bleef tegen zichzelf en de scheidrechter spelen. Het leverde na een minuut op 10 spelen wederom een gele kaart op, dit maal voor de assistent coach. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 11-26.

Omdat SDO punten morste tegen HKV/Ons Eibernest, neemt KVS de koppositie in de poule over. Met de winst op Sporting Trigon zijn is de Scheveningse formatie verzekerd van deelname aan de play-offs voor promotie naar de hoofdklasse.

Redactie: KVS Korfbal

Foto’s: Eric van der Ende