UltimAir Hijs Hokij wint met ruime cijfers streekderby tegen Zoetermeer

De ijshockeyers van UltimAir Hijs Hokij hebben vrijdagavond gewonnen van de Zoetermeer Panters. In de eigen Uithof was de Haagse club een maatje te groot voor de Panters en won het met 9-2.

Vaak zijn het spannende en lastige wedstrijden voor Hijs Hokij tegen de Panters. Vrijdagavond was dat echter een ander verhaal. Hoewel de thuisclub met een 0-1 achterstand de eerste pauze inging, wist het zich daarna goed te herstellen. Al begon de wedstrijd allereerst fel: Hijs-speler De Ruiter ging op de vuist met Borgman van Zoetermeer. De 20-jarige aanvaller nam wraak op de Panters speler die eerder dit seizoen een smerige check uitdeelde waardoor De Ruiter maanden lang uit de roulatie was. De messen waren dus geslepen.

In het tweede deel van de wedstrijd verbeterd Hijs Hokij zich en weet het vijf keer te scoren via Wurm, Kick, Evers, Kronenburg en De Zwart. Voor De Zwart was het een bijzonder moment aangezien het zijn eerste doelpunt voor Hijs Hokij in de BeNe League. In de laatste periode hadden de Panters weinig in te brengen en was het volledig overgeleverd aan de Haagse club. De kansen die Hijs Hokij krijgt, maken ze ook af en via Melissant, Alan van Bentem (2x) en Boer kwam er een eindstand van 9-2 op het scorebord.

Voor Hijs Hokij is dit de zesde overwinning op de Zoetermeer Panters dit seizoen en doet het volop mee voor plaats één in de BeNe League. Vandaag speelt Hijs Hokij alweer haar volgende wedstrijd. De ijshockeyers reizen af naar België om het op te nemen tegen Mechelen Golden Sharks.

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs Zoetermeer Panters 9-2

𝗗𝗼𝗲𝗹𝗽𝘂𝗻𝘁(𝗲𝗻) 𝗨𝗹𝘁𝗶𝗺𝗔𝗶𝗿 𝗛𝗶𝗷𝘀 𝗛𝗼𝗸𝗶𝗷:

22′ Ronald Wurm (1-1)

26′ Jasper Kick (2-1)

29′ Justin Evers (3-1)

35′ Jelle Kronenburg (4-2)

39′ Donovan de Zwart (5-2)

45′ Jeffrey Melissant (6-2)

46′ Alan van Bentem (7-2)

55′ Alan van Bentem (8-2)

58′ Levi Boer (9-2)

Redactie: Kjelt Vlaardingerbroek
Foto’s: Frank van der Leer – Meer foto’s op SportSnap