ADO Den Haag vrouwen sturen Heerenveen vrouwen puntloos terug naar Friesland

De vrouwen van ADO Den Haag hebben vrijdagavond in het Cars Jeans Stadion tegen de vrouwen van SC Heerenveen weer eens de drie punten gepakt. Na een 1 – 0 voorsprong bij rust versloegen de vrouwen van trainer Sjaak Polak de Friezinnen uiteindelijk met dezelfde cijfers waarbij ze overigens opnieuw verzuimden om de wedstrijd al voortijdig in het slot te gooien.

Voor aanvang van de wedstrijd klonk er een minuut lang applaus voor de onlangs op 75-jarige leeftijd overleden Wim Jansen (Feyenoord en oud-international). Na zo’n vijf minuten ontstond de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg waarbij Kirsten v.d.Westeringh (ex-Heerenveen) een schot afvuurde op het doel van doelvrouwe Claire Dinkla maar haar schot miste kracht. Vervolgens leverde Liz Rijsbergen niet veel later een uitstekende voorzet af maar Jannette van Belen kon de bal net niet goed toucheren om de bal in het doel te krijgen. Na een kwartier kwamen de bezoekers voor het eerst voor het doel van Barbara Lorsheyd maar het schot van Chimera Ripa (volgend seizoen PSV, red.) was een makkelijke prooi voor de ADO keepster. De thuisploeg bleef druk houden op de Friese defensie en na vijfentwintig minuten was het Van Belen die de bal uit een vrije trap van Kayra Nelemans achter Dinkla in het Friese doel liet verdwijnen. Ook na deze voorsprong hielden de Haagse vrouwen de wedstrijd in handen en zo’n tien minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Rick Sturm was het Van Belen die de voorzet van Rijsbergen,  die op haar beurt goed was weg gestoken door v.d.Westeringh, net niet de goede voortzetting kon geven waardoor de thuisploeg met ‘slechts’ 1 – 0 de kleedkamer op kon zoeken.

Na de thee kwam het eerste gevaar van de bezoekers in de persoon van Ripa die uit de rebound de bal voor haar voeten kreeg maar gelukkig voor de thuisploeg zocht zij het doel veels te hoog. Hierna was het weer ADO wat de klok sloeg maar mogelijkheden  en kansen voor onder meer Rijsbergen , Van Belen en Ravensbergen (lobje net over de doellat) resulteerden niet in de bevrijdende 2 – 0. Omdat de thuisploeg weigerde de trekker over te halen bleef het oppassen geblazen. Zo kreeg Zoï van de Ven een behoorlijke mogelijkheid maar haar schot vanaf de rand zestien meter vloog rakelings het Haagse doel.Opnieuw Jamy Ravensbergen kreeg weer een mogelijkheid maar nu belandde haar lobje recht in de handen van de Friese keepster. In de extra tijd leek Maartje Looijen dan toch eindelijk de 2 – 0 aan te tekenen maar haar schot strandde op de lat zodat de 1 – 0 als eindstand op het scorebord bleef staan en de thuisploeg ‘eindelijk’ weer eens de drie punten kon bijschrijven.

ADO Den Haag – SC Heerenveen:  1 – 0 (1 – 0)

Scoreverloop: 25e min. 1 – 0 van Belen,

Scheidsrechter: Rick Sturm

Gele kaarten: v.Belen, Ravensbergen  (ADO Den Haag), Philippo, v.d.Veen (Heerenveen)

Toeschouwers: 384

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Hendriks, Verspaget, Nelemans, Raaymakers, Looijen, Ravensbergen, v.d.Westeringh, v.Belen (69/v.Oosten), Douma (69/, Speelman) Rijsbergen (90+1 IJzerman)

Opstelling SC Heerenveen: Dinkla, Duppen, Boermans, Philippo, v.d.Ven, v.d.Veen, Nijstad  (85/Makken), Ripa, v.Dijk(64/Buikema), Meijer (90/Huls), Kerkhof (46/Foederer)

Foto’s: Ashton Tokromo