BC Drop Shot toch positief gestemd na verlies tegen BC Duinwijck

In de eredivisie badminton stond weer een dubbelweekend gepland, waarin weer belangrijke punten te verdienen waren voor de naaste concurrenten VELO en BC Drop Shot, die beiden maar één wedstrijd hadden. Voor Drop Shot zag het er na de zaterdag erg florisant uit, want VELO wist niet te stunten tegen BV Almere en verloor met liefst 7-1. Met 3 punten voorsprong ging Drop Shot zondag bij BC Duinwijck op bezoek. Door verschillende redenen kon Drop Shot geen beroep doen op Joran Kweekel, Dicky Palyama, Mathias Thyrri, Steve Olesen, Alyssa Tirtosentono en Christine Busch. Bij Duinwijck ontbraken Ties van der Lecq, Finn Achthoven, Brian Wassink, Adrian Dziólko en Chloë Mayer. Bij elkaar genomen ontbraken dus liefst 11 vaste spelers, waarbij het gemis aan Drop Shot kant wellicht meer van invloed zou zijn.

In de herendubbel was Wessel van der Aar de enige vaste dubbelaar. Hij speelde samen met David Sugiharto tegen Remco Boeije en Teun Yntema. Hier trokken de Drop Shotters aan het langste eind met 17-21 en 17-21. In de damesdubbel stonden Jaymie Laurens en de Zwitserse Nadia Fankhauser tegenover de TeamNL toppers Debora Jille en Selena Piek. Jaymie en Nadia speelden zeker niet slecht, maar kwamen gewoon tekort. Het verlies met 21-10 en 21-13 was dan ook logisch, gezien de krachtsverhoudingen.

Eerst werden de damessingles gespeeld, en Natalia Perminova bond de strijd aan met de “Zwitserse” Dounia Pelupessy. Dounia had nog geen single verloren en had in de heenwedstrijd nog in 3 games van Natalia gewonnen. Natalia wist Dounia goed onder druk te zetten en te houden, al had ze het nog wel eens aan de stok met de lijnrechter. De winst was uiteindelijk met 16-21 en 17-21 voor Natalia. In de andere damessingle speelde Novi Wieland een sterke wedstrijd tegen Debora Jille, en Novi liet zien weinig respect te hebben voor de status van Debora. Debora moest er hard voor vechten, maar wist Novi toch nipt met 21-18 en 21-18 te verslaan. Halverwege staat er een 2-2 stand op het scorebord.

In de herensingle nam David het op tegen Jordy Hilbink. David vocht voor wat hij waard was, maar Jordy won de wedstrijd uiteindelijk toch eenvoudig met 21-12 en 21-6. Voor Drop Shot zou in de andere herensingle toch mogelijkheden zijn om het derde punt te pakken, want Lars Kros zou op papier meer eredivisie ervaring in zijn bagage hebben dan tegenstander Teun Yntema. Theorie en praktijk laten regelmatig een ander scenario zien en zo ook dit keer kwam Drop Shot “bedrogen” uit. Lars kon Teun te weinig onder druk zetten en speelde te voorspelbaar, zodat Teun enigszins verrassend de wedstrijd won: 21-17 en 23-21. Een kleine domper dus toch wel met een 4-2 tussenstand tot gevolg.

Lars kon direct daarna revanche op zichzelf nemen in de mixdubbel met Nadia. Tegen Remco en Dounia werd het een redelijk gelijk opgaande strijd, maar Lars en Nadia wisten de wedstrijd toch naar hun hand te zetten: 18-21 en 15-21. In de andere mix tussen Wessel en Jaymie tegen Jordy en Selena leek er misschien toch nog een gelijkspel in te zitten, want Wessel en Jaymie pakten brutaal de eerste game met 17-21. De tweede game was er zo één waarvoor je graag naar badminton gaat kijken. Spanning, op en neer gaand spelverloop, strijd en een zenuwslopend eind. Matchpoints (voor Wessel en Jaymie) en gamepoints (voor Jordy en Selena) wisselden zich af, en de teleurstelling bij het Drop Shot duo was groot dat de gamewinst met 25-23 alsnog naar de Duinwijckers ging. De derde game konden Wessel en Jaymie de teleurstelling niet meer van zich afspelen en ze zagen Jordy en Selena al snel weglopen om de winst met 21-11 veilig te stellen.

Duinwijck nam met de 5-3 winst lichtelijk revanche voor het 6-2 verlies in de eerste wedstrijd, waar Drop Shot toch redelijk tevreden was met de 3 punten en het gat met VELO tot 6 punten zag groeien. Met nog de onderlinge wedstrijd op 12 februari, thuis in het vertrouwde Mariahoeve, volstaan twee winstpartijen om de derde plaats zeker te stellen, zodat in een tweestrijd met Duinwijck een plaats in de finale tegenover het al onbereikbare Almere bevochten gaat worden.