Ruud Brood (ADO Den Haag): “Bij rust had een 2 – 2 score niet misstaan”

Wat voor wedstrijd hebben we vanmiddag gezien ?

“Een beladen wedstrijd maar dat wisten al van te voren want het is een wedstrijd die leeft bij beide ploegen en de supporters en dat heb ik ze ook voorgehouden want dat weet ik uit ervaring en dan zie je inderdaad een pot voetbal die beladen is. Je ziet gele kaarten en een rode kaart maar ook hebben we kansen gezien die we kregen en dat met de jongens die we hadden en met een stuk onderbezetting zoals Sem Steijn die ontbrak vanwege medische redenen en zoals bekend Gregor Breinburg en dan vind ik dat ze het uitstekend hebben gedaan”.

Je gaf in het doel de voorkeur aan Alessandro Damen wat zeg je dan tegen Hugo Wentges die het gewoon goed heeft gedaan.

“Dat het zeker geen diskwalificatie is van zijn capaciteiten en dat ik trots op hem ben en hij dat hij het behoorlijk heeft gedaan en zich heeft  laten zien.  Van derde keeper in de hiërarchie is hij opgeschoven naar tweede keeper en hij heeft belangrijke wedstrijden gekeept en alle voor en tegens meegenomen die we door hebben gesproken met de staf en keeperstrainer dan zeg je tegen zo’n jongen wat we heel graag willen zien. Maar hij heeft ook potentie laten zien en dat heeft hij getoond maar tegelijkertijd kijken we ook verder.  Maar het had ook fout kunnen gaan met Alessandro maar ik denk dat hij het vandaag gewoon uitstekend heeft gedaan met zijn ervaring en de ballen die hij heeft gekregen. Ik ben blij nu met twee goede keepers”.

Alessandro had rond de tachtigste minuut nog een cruciale redding in de één op één met Ahannach !

“Zeker,  hij is nieuw maar nogmaals we bespreken dingen en omdat hij over veel ervaring beschikt kreeg hij de voorkeur ook omdat we wat jongens miste met ervaring. Maar met zijn reddingen was Alessandro ook aanwezig en dan ben ik wel blij dat hij zich zo heeft laten zien. Maar ook met Hugo richting de toekomst zijn we in gesprek (aflopend contract, red.) maar we willen hem graag behouden”.

In de eerste helft had een ruststand van 2 – 2 niet misstaan !

“Ja maar goed dat was ook het leuke aan deze wedstrijd een Den Bosch hier thuis dat alles wil geven en ook voor de winst ging maar goed dat gold ook voor ons en inderdaad een 2 – 2 bij rust had ook zomaar gekund”.

Na de rust kreeg Maguire zijn tweede gele kaart en nadat er een glas bier op het veld werd gegooid gaan jullie naar de kleedkamer wat zeg je dan tegen je ploeg ?

“Dat je een ander spel zou krijg, je gaat tegen tien man spelen en hun zetten het anders neer en dat jezelf het hoofd er wel bij moet houden en Boy Kemper had er ook vanaf gekund met tweemaal geel”.

Dat verbaasde overigens iedereen !

“Daarom, het was een wedstrijd die op en neer ging met veel strijd en passie dat hoort er ook bij in dit soort wedstrijden maar je moet zelf wel het koppie erbij houden en dat verwacht ik van Boy, en zeker als je als geel hebt, dat je wat rustiger bent en je moet het dan op zo’n moment ook rustig uitspelen en dat is weet ik makkelijk gezegd en dan blijft best wel een spannende wedstrijd”.

Dan speel je zo’n veertig minuten met een man meer en dan zie ik toch een ADO wat steeds verder terugzakt,  is dat dan een soort van angst ?

“Nee dat is het niet Den Bosch speelt gewoon de lange bal en dan gaan ze het gevecht aan  en dan kom je soms wat verder terug te lopen en dat bedoel ik met het uitspelen van kansen als wij de bal hebben dan zie je dat we heel veel mogelijkheden hebben gehad om een goeie aanval op te zetten of door te komen en dan moet je de trekker overhalen en dat deden we niet waardoor je Den Bosch eigenlijk ook laat leven en natuurlijk nemen zij dan alle risico’s”.

Had je geen angst dat die 1 – 1 alsnog zou vallen met die twee vrije trappen op jullie helft ?

“Nee dat niet maar ik vond het ontzettend dom dat we die overtredingen daar maakten  je moet je man gewoon voor je houden en daar werd ik kwaad om omdat het onnodig is en dat zijn nu net de momenten die je moet voorkomen zeker ook nog als hun keeper meegaat en in de zestien opduikt”.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief