ADO Den Haag slaat na rust met man meer toe in Den Bosch

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in stadion De Vliert tegen FC Den Bosch een nipte 0 – 1 overwinning geboekt.  Bij rust was er nog niet gescoord  in Brabant.     

Voor de rust hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht waarbij zowel de thuisploeg als de bezoekers een aantal mogelijkheden cq. kansen kregen. Het eerste wapenfeit deed zich na tien minuten voor toen via de kluts via ADO verdediger Michael Mulder de bal belandde bij Soufyan Ahannach die zijn schot over het doel van debuterend keeper Alessandro Damen (kreeg de voorkeur boven Hugo Wentges, red.) zag verdwijnen. Vlak hierna kreeg Thomas Verheijdt een mogelijkheid na een voorzet van aanvoerder Boy Kemper maar zijn inzet verdween via een verdediger over de achterlijn. Vervolgens was het de thuisploeg die Steven van der Heijden binnen de zestien van de bezoekers in kansrijke positie over zag schieten. De eerste grote kans voor de Hagenaars ontstond na een klein half uur na een knappe één/twee tussen Dhoraso Klas en Ricardo Kishna waarbij eerstgenoemde zijn inzet op doelman Wouter van der Steen uiteen zag spatten. Voor de thuisploeg ontstond zo’n tien minuten voor rust de ultieme kans om op voorsprong te komen na een indrukwekkende rush van centrum verdediger Teun van Grunsven maar gelukkig voor de residentie bewoners verdween het schot van Ryan Leijten net naast de goede kant van de paal voor de ploeg van Ruud Brood.

Gelijk na de rust sloeg de vlam in de pan toen aan de zijlijn Barry Maguire zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Laurens Gerrets ontving  en dus met rood moest vertrekken na een overtreding op Amar Ćatić. Dit werd door de ‘harde’ kern van de Bosschenaren nou niet bepaald in dank aanvaard en nadat er een bierglas (met inhoud !) op het veld belandde en na wat minder vleiende spreekkoren was dit voor de leidsman genoeg om de ploegen richting kleedkamer te sturen. Na een oponthoud van zo’n zeven minuten werd de wedstrijd weer hervat en dus restte de Hagenaars nog zo’n veertig minuten om deze numerieke uit te buiten. Nauwelijks drie minuten na het oponthoud was het Verheijdt die uit een uitstekende voorzet van Kemper de 0 – 1 aantekende door met een knap schot de doelman van de thuisploeg kansloos te laten. Hierna zou je verwachten dat de bezoekers de wedstrijd rustig onder controle uit zouden spelen maar niets was minder waar. Want ondanks dat de nummer drie van de KKD nog een aantal goede kansen onbenut liet bezorgde de thuisploeg met opportunistisch spel de defensie van de Hagenaars nog volop problemen. Het was maar goed dat doelman Damen van de Hagenaars heel kordaat optrad in één op één situatie met Ahannach door de bal knap te pareren en ook aanvoerder Boy Kemper die de scheidsrechter dankbaar mocht zijn dat hij geen tweede gele kaart kreeg voorgehouden na vasthouden van een tegenstander moest nog een keer alles op alles zetten om een dreigende uitbraak te voorkomen. Na de extra tijd van vijf minuten waarbij de Bossche doelman ook mee naar voren trok sleepte de Haagse ploeg uiteindelijk de drie punten in de wacht en kon de ploeg de terugreis in opperbeste stemming in gang zetten.                              

Karakteristieken

FC Den Bosch – ADO Den Haag:    0 – 1  (0 – 0)

Scoreverloop:  55e min. 0 – 1 Verheydt     

Scheidsrechter: Laurens Gerrets

Gele kaarten: Maguire, Douglas (FC Den Bosch), Klas, Kemper, Amofa  (ADO Den Haag)

Rode kaart: Maguire (2x GK FC Den Bosch)


Toeschouwers: 1.698

Opstelling FC Den  Bosch: v.d.Steen, v.d.Winden (88/Berte), Cijntje, v.d.Heijden (88/Hsliloviç) , Möller (67/Hunte), Ahannach, Grunsven, Douglas, Mulders, Leijten (72/v.Bakel), Maguire


Opstelling ADO Den Haag: Damen, Kemper, Klas, Matthys, Bourard (67/Severina), Kishna **/Komljenovic), M.Mulder, Asante, Amofa, Catic (90+1 Rotier), Verheydt


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s:  Adofans.nl