BC Drop Shot plaatst zich voor de halve finale na gelijkspel tegen concurrent VELO


Tijdens de laatste wedstrijd in de 2de fase van de eredivisie stond plaatsing voor de halve finale op het spel. BC Drop Shot had 6 punten voorsprong op streekgenoot VELO Badminton, wat betekende dat VELO met 1-7 zou moeten winnen om Drop Shot op basis van een beter onderling resultaat te passeren voor die gewilde 3de plaats.


VELO moest aantreden zonder Nick Fransman, waar Drop Shot geen beroep kon doen op de geblesseerde Dicky Palyama en de Deense delegatie Christine Busch Andreasen, Steve Olesen en kersvers Deens mixdubbel kampioen Mathias Thyrri Jørgensen.


Deze wedstrijd was ook de eerste wedstrijd in 2022 waar weer publiek was toegestaan en van beide clubs was er een grote schare supporters aanwezig. Mooi om weer een “volle bak” met badmintonliefhebbers te zien, met supporters van beide kemphanen door elkaar heen zonder ook maar enige wanklank.


De herendubbel bracht Wessel van der Aar en Lars Kros tegenover Jim Middelburg en Russell Muns. Hoewel Wessel en Lars goed tegenstand boden, waren ze niet opgewassen tegen het geroutineerde VELO duo. Dat Jim en Russell tot één van de beste herendubbels van Nederland horen, lieten ze maar weer eens zien. Met 12-21 en 12-21 pakten ze het eerste punt voor VELO.


In de damesdubbel streden Alyssa Tirtosentono en Jaymie Laurens om de punten tegen Myke Halkema en Milou Lugters. De eerste game waren Alyssa en Jaymie duidelijk de bovenliggende partij, maar in de tweede game verslapte de concentratie een beetje en werd de game maar nipt tot een goed einde gebracht: 21-12 en 23-21. Met dit punt zou voor Drop Shot nog één punt volstaan voor plaatsing in de halve finale.


Bij de herensingle een echte broederstrijd tussen Joran Kweekel namens Drop Shot en Ruben Kweekel namens VELO. Joran was duidelijk een maatje te groot voor zijn broer, die wel in beide games in de dubbele cijfers scoorde. Met 21-10 en 21-11 was het 2de punt en daardoor de derde plaats een feit. Op de andere baan stond Natalia Perminova tegenover Fredrika Lagerstedt. Een leuk gevecht in de eerste game, waarin Natalia met 21-18 aan het langste eind trok en in de tweede game een extra versnelling wist te vinden en via 21-12 de 3-1 tussenstand op het scorebord zette.


Lars Kros speelde tegen Dion Rovers een sterke eerste game (21-13), maar zag Dion steeds beter in zijn spel komen. Hierdoor kantelde de wedstrijd en wist Dion zowel de tweede als de derde game met 19-21 te winnen. Op de andere baan liet VELO speelster Hanna Couwenhoven nog maar weer eens zien dat je met vechtlust tot grote hoogte kunt stijgen. Waar ze in de uitwedstrijd Jaymie hiermee wist te verslaan, moest nu Novi Wieland haar meerdere in Hanna erkennen (12-23, 21-14 en 16-21). De tussenstand was weer gelijk: 3-3.


Joran speelde met Alyssa de mixdubbel tegen Myke en Jim. Vooraf gezien een interessant duel, maar Jim en Myke lieten de Drop Shot mix teleurgesteld afdruipen. Met 9-21 en 11-21 stond VELO weer voor met 3-4.
In de tweede mix vochten Wessel en Jaymie tegen Ruben en Milou een verbeten strijd uit. Met de 21-17 en 21-18 winst voor Wessel en Jaymie werd de eindstand op 4-4 gezet.


Met deze uitslag is BC Drop Shot derde geworden in de eindstand, met VELO Badminton op een vierde plaats. BC Drop Shot gaat in het weekend van 12 en 13 maart (onder voorbehoud) de tweestrijd aan met BC Duinwijck. Hoogstwaarschijnlijk speelt BC Drop Shot eerst thuis op zaterdag 12 maart en dan zondag 13 maart uit bij BC Duinwijck. Daarbij hopen we natuurlijk dat alle topspelers weer topfit en onverhinderd zijn, zodat we een mooie wedstrijd tegemoet kunnen zien. De winnaar van dit tweeluik speelt tegen BV Almere in de finale, welke op 26 maart gespeeld wordt in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Verslag PR Dropshot
Foto’s Maarten Knol, meer foto’s op http://www.sportsnap.nl